Šport
25 ogledov

"Z obrazom v avto, nekaj dni ne boste jedli"

Nesreča, kolesarji ekipe Giant-Alpecin Reševalni pas/Twitter
Ameriški kolesar Chad Haga je že nekaj dni na intenzivnem oddelku bolnišnice v Alicanteju.

Triinsedemdesetletna angleška voznica se je v Španiji vozila po levi strani ceste, ko je trčila v skupino kolesarjev ekipe Giant-Alpecin, med šesterico ponesrečenih jo je najslabše odnesel ameriški kolesar Chad Haga.

"Porabil sem baterije v telefonu, ko sem bral vsa sporočila podpore. Še sem živ in lahko sem za marsikaj hvaležen," je svojim navijačem sporočil Američan, ki so ga morali s helikopterjem prepeljati s kraja nesreče. "Nekako sem pričakoval, da so vožnje s helikopterjem precej bolj zabavne. Verjetno imajo dobre tržnike," se je pošalil Haga, ki si je v trku poškodoval prsi, vrat, brado in obraz.

Ena operacija ga še čaka, operirali mu bodo ličnico, ko bo nekoliko splahnela oteklina. "Kdorkoli je rekel, da pojdite naprej z obrazom, je idiot. Nikakor ne storite tega," smisla za humor ni izgubljal Američan in dodal: "Imam tehniko za izgubljanje teže: z obrazom priletite v avto, nekaj dni zagotovo ne boste jedli."

Haga se je spominil tudi na dopinška pravila. Kolesarji morajo vedno sporočati kraj bivanja, da jih lahko nenapovedano obiščejo za dopinški test. "Mislim, da bi moral sporočiti kraj, kjer se nahajam, a dvomim, če jim bo pomagal zapis, da sem v modri sobi. Tudi ne vem, kakšna je politika glede katetrov."

Poleg Hage jo je precej skupil tudi odlični sprinter John Degenkolb, Nemcu bi skoraj odrezalo prst na roki. Zelo vprašljivo je njegovo branjenje zmag na dirkah Milan-San Remo in Paris-Roubaix. Voznici sicer grozi kazen za nepremišljeno vožnjo. "V skupini je zavladala panika, ko smo zagledali avto, ki pelje naravnost v nas. Bilo je veliko kričanja, potem pa se nekaj časa ničesar več ne spomnem," je dogodek opisal eden izmed šesterice ponesrečenih Ramon Sinkeldam. Poškodbe so utrpeli še Warren Barguil, Max Walscheid in Fredrik Ludvigsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.