Šport
121 ogledov

Za Bertonclja usodna "brezvezna napaka"

gimnastika Baku Facebook
Po razočaranju v Melbournu je Škofjeločan ostal brez finala.

Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj, ki je na minulem svetovnem pokalu v Melbournu po napaki v kvalifikacijah že zapravil vse možnosti za olimpijski nastop, je tudi v Bakuju ostal praznih rok. Petintridesetletni Škofjeločan je v današnjih kvalifikacijah padel s konja pri prvini wu, prejel 12,966 točke in na 17. mestu ostal zunaj finala.

"Sašu se je pripetila povsem 'brezvezna' napaka, z orodja je padel pri prvini wu," je slabe volje iz Azerbajdžana, predzadnje kvalifikacijske tekme za olimpijske igre, sporočil glavni trener moške vrste Sebastijan Piletič.

Martin Walsh Neizogibno Šport Zgodilo se je prvič v 124-letni zgodovini

Danes sta se v kvalifikacijah predstavili tudi dve slovenski telovadki Tjaša Kysselef in Lucija Hribar. Kysselefova je po besedah trenerja Andreja Mavriča na gredi opravila super vajo, za katero je prejela 12,566 točke, a je z 11. mestom tretja rezerva za finale. V kvalifikacijah parterja je z oceno 12,000 končala na 17. mestu, Hribarjeva pa je bila na tem orodju z 10,600 točke 26.

Po dveh dneh kvalifikacijskih bojev prekinili preizkušnjo zaradi odredbe azerbajdžanske vlade, da so od sobote naprej zaradi pandemije novega koronavirusa prepovedana množična druženja v državi.

Tekma v Bakuju pa je zadnja večja za nekaj časa, saj je Mednarodna gimnastična zveza Fig v sredo med drugim tudi finale olimpijskih kvalifikacij, ki bi moral biti prihodnji teden v Dohi, zaradi poskusa zajezitve širjenja novega koronavirusa prestavila na junij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice