Šport
31 ogledov

Za parkiranje na ciljni črti 1600 € kazni

actobus tour de france Reuters
Kolesarsko moštvo Orica Green Edge bo moralo plačati 1600 evrov kazni, ker je s parkiranim avtobusom na ciljni črti povzročilo kaos na prvi etapi Tour de France.

Prireditelji dirke po Franciji, ki se je v soboto začela na Korziki, so našli krivca za kaos na cilju prve etape. Moštvo Orica-Green Edge, ki je z napačno parkiranim avtobusom povzročilo premikanje ciljne črte in zmedo ob koncu etape, bo za svojo nerodnost moralo plačati 1600 evrov kazni.

tour de france kolesar padec | Avtor: Reuters Reuters
Etapa od Porto-Vecchia do Bastie se je končala z zmago Nemca Marcela Kittela, toda pred tem je bilo zadnjih 20 kilometrov povsem kaotičnih. Ker je bil moštveni avtobus Orice parkiran preblizu ciljne črte, so se prireditelji na hitro odločili, da bodo cilj prestavili. Medtem ko so sprejeli takšno odločitev, so v ekipi le premaknili vozilo, vodstvo dirke pa se je nato odločilo, da bodo ciljno črto spet postavili nazaj na prvotno predvideno mesto. Kolesarje pa so o tem obvestili prepozno, za nameček pa so se nato tekmovalci zapletli še v množičen padec šest kilometrov pred koncem.

"Prestavljanje cilja je povzročilo resne težave. Pet kilometrov pred ciljem smo po radiu slišali, da je konec že čez dva kilometra, potem pa, da je cilj tam, kjer so ga najprej predvideli. To je bilo povsem zmešano," se je jezil Mark Cavendish, eden od favoritov za zmago v prvi etapi, ki pa nazadnje ni imel možnosti za napad v ciljnem sprintu.

 
Komentarjev 2
  • FabianG 18:04 30.junij 2013.

    Pa kaj pišete neumnosti, prosil bi vas za profesionalizem. Vem, da je prepisovanje tujih člankov problem... ampak vsaj ugotovite zakaj se gre.

  • smrčuh 10:51 30.junij 2013.

    Povsem napačna razlaga kazni Žurnal!!! Ker je parkiral na ciljni črti hahaha. Avtobus se je zagozdil pod ciljni pano in nekaj časa ni mogel ven dokler mu niso spušali gum, nato se je pa lahko umaknil. Le kje pobirate te neumne izjave...