Šport
1171 ogledov

Za slovenske odbojkarje ni več niti teoretičnih možnosti

Slovenska odbojkarska reprezentanca Epa
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes proti Avstraliji odigrala zadnjo tekmo Svetovnega prvenstva. Po zmagi Rusije nad Italijo za uvrstitev med najboljših šest nima več teoretičnih možnosti.

Zadnji tekmec Slovencev na Svetovnem prvenstvu bo Avstralija. Čeprav Slovenci ne bodo odšli v boj za kolajne, za njih tekma ne bo nepomembna.

V končni razvrstitvi prvenstva želijo biti čim višje, prav tako pa vsaka tekma prinaša točke za lestvico Fivb, s tem pa igra tudi veliko vlogo pri uvrstitvi na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Svetovno prvenstvo Šport Slovenci so se verjetno poslovili od sanj

"Zaradi končne ocene naših rezultatov, si nikakor ne smemo privoščiti, da nas Avstralija premaga. Zagotovo bomo skušali zmagati in dokazati, da smo v skupini takoj za olimpijskimi prvaki," napoveduje korektor Mitja Gasparini.

Avstralci so izgubili obe tekmi skupine, lani Sloveniji niso bili kos v svetovni ligi, a selektor Slobodan Kovač meni, da jih ne čaka lahko delo.

"So dobro telesno pripravljena ekipa. Igrala je Ligo narodov, zato je od lani zelo napredovala. Stalno igra na velikih tekmovanjih, tako da ima tudi izkušnje. Še zdaleč ne pričakujem lahke tekme, pa ne zato, ker bi nam po porazu padlo dol, prepričan sem, da bodo fantje dovolj motivirani. Ampak Avstralci znajo biti še kako nevarni, kar so pokazali tudi na tekmi z Belgijo, kjer so prva dva niza izgubili po hudem boju v končnici," meni selektor.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice