Šport
20 ogledov

Za uvod odpravili Turčijo

bojan tokic main AFP AFP
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na Otočcu v prvem krogu challenge divizije evropske lige premagala Turčijo s 3:1.

Slovenska reprezentanca v postavi Bojan Tokič, Jan Žibrat in Saš Lasan je uspešno začela evropsko ligo, ki hkrati pomeni tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo leto 2013. Na Otočcu je pred lepim številom gledalcev ugnala Turčijo z dvema igralcema kitajskega rodu in tako napovedala svojo kandidaturo za najboljša mesta v skupini B drugega kakovostnega razreda.

"Računamo na dve točki Tokiča, po mojem bo odločal dvoboj tretjih igralcev," je pred tekmo slovensko matematiko predstavil selektor Bojan Rak, ki je po dolgem času lahko računal na vse igralce. In njegova pričakovanja so se povsem uresničila. Slovenski olimpijec Tokič je upravičil sloves najboljšega igralca v dvorani, suvereno je osvojil osvojil tisto, kar se je od njega pričakovalo. Enako velja za Lasana, ki sicer ni mogel potrditi ugibanj, ali igra svoj najboljši namizni tenis, a le zaradi dejstva, da je bil njegov tekmec preslab, tako da Ljubljančanu niti ni bilo treba pokazati vsega znanja. Edini, ki je "ring" zapustil s sklonjeno glavo, je bil najmlajši slovenski reprezentant Žibrat, ki je v dvoboju s favoriziranim Boro Vangom imel svetle trenutke (v prvem nizu je zapravil dve zaključni žogi, drugi niz pa dobil), vendar jih je bilo premalo, da bi presenetil 65. igralca sveta.

"Čeprav nismo bili najbolj zadovoljni s podlago v dvorani, sem fantom že zjutraj na treningu dejal, da bomo Turke premagali. Počutil sem se samozavestno, prepričan sem bil, da fantje lahko računajo name. Ne zaradi tega, ker bi bi bila Turčija slaba reprezentanca, ampak zaradi moje forme. Ta je trenutno res odlična in žal mi je, da ni bila taka že na olimpijskih igrah. A tega ne morem spremeniti, zdaj je važno, da sem tukaj opravil svoje. In to proti vsega spoštovanja vrednima tekmecema. Če pogledamo, koga sta Turka doslej premagala, moram biti več kot zadovoljen z opravljenim. Turka sta celo boljša, kot kaže njuna uvrstitev na lestvici ITTF, pri Liju, ki je že igral v polfinalu pro tour turnirja, kar meni še ni uspelo, tudi zaradi tega, ker je šele pred kratkim dobil pravico do nastopa za turško reprezentanco in ni veliko nastopal na turnirjih," je bil po dvoboju zadovoljen prvi slovenski lopar Tokič, ki pa ostaja realen pri reprezentančnih možnostih v skupini, v kateri so še Danska, Poljska, Italija in Estonija: "Mi realno ne spadamo med 12 najboljših evropskih reprezentanc, zato bo za nas uspeh vsaka zmaga. O prvem mestu, s katerim bi se vrnili med elito, pa bi bilo nerealno razmišljati."

Naslednjo tekmo bodo izbranci Bojana Raka igrali čez 14 dni v Italiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.