Šport
165 ogledov

Začetek spektakla, ki ga nestrpno pričakuje tudi Slovenija

SP v odbojki Profimedia
Italijani na otvoritvi evropskega prvenstva ugnali Belgijce.

Italijanska moška odbojkarska reprezentanca je z zmago nad Belgijo začela letošnje evropsko prvenstvo v Italiji, Bolgariji, Severni Makedoniji in Izraelu. Branilci naslova in favoriti prvenstva so v uvodni tekmi prvenstva slavili s 3:0 (17, 18, 15)

Slovenska izbrana vrsta, branilka srebrne kolajne, bo nastopala v skupini B v bolgarski Varni. Prva tekma skupinskega dela izbrance romunskega stratega Gheorgheja Cretuja čaka v sredo, njihovi tekmeci bodo Ukrajinci.

V četrtek jih čaka prost dan, v petek in soboto pa bodo njihovi nasprotniki najprej Finci in nato Španci. Po dnevu premora sledita še obračuna s Hrvaško in Bolgarijo. V "slovenski" skupini bodo sicer tekmovanje začeli v torek, ko bodo gostitelji Bolgari gostili Špance.

 

Znane vse četrtfinalistke ženskega odbojkarskega EP

Z današnjima zadnjima dvobojema osmine finala pa so znane vse reprezentance, ki bodo igrale v četrtfinalu odbojkarskega evropskega prvenstva za ženske. V četrtfinale so se že prej uvrstile Italijanke, Francozinje, Turkinje, Poljakinje, Nizozemke in Bolgarke, z današnjima zmagama nad Švedinjami in Ukrajinkami pa še Srbkinje in Čehinje.

Četrtfinalni boji se bodo v Firencah začeli že v torek, ko se bodo najprej ob 18. uri med seboj pomerile reprezentanci Nizozemske in Bolgarije, ob 21. uri pa sledi še dvoboj aktualnih evropskih prvakinj Italijank in Francozinj. Preostala četrtfinalna dvoboja bosta odigrana v sredo v Bruslju. Sprva sledi obračun Turčije in Poljske, nato še Srbije in Češke.

Na letošnjem EP so po letu 2019 spet nastopile slovenske odbojkarice, ki pa so tekmovanje zaključile po prvem delu. V zahtevni skupini A so na petih dvoboj štirikrat izgubile in premagale le Madžarke, kar ni bilo dovolj za napredovanje v izločilne boje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.