Šport
7 ogledov

Žagarju dovolj le tri vožnje

Matej Žagar mediaspeed
Glavni favorit za zmago je še petnajstič zapored osvojil naslov državnega prvaka.

Matej Žagar, vodilni v državnem prvenstvu v speedwayu in tudi glavni favorit za zmago v hrvaškem Donjem Kraljevecu na četrti dirki letošnjega skupnega DP posameznikov Slovenije in Hrvaške, je svoj nastop zaključil po treh zmagah, kar mu je v skupnem točkovanju DP zadostovalo za končno zmago v letošnjem DP in s tem petnajsti zaporedni naslov.

Dirko je dobil domačin Jurica Pavlic, ki je tako slavil prvič v letošnji sezoni, drugo mesto je pripadlo članu AMTK Ljubljana Nicku Škorji, tretje pa Krčanu Denisu Štojsu. Brez stopničk je v finalu ostal Madžar Norbert Magosi.

"Petnajst je izjemno lepa številka in novega naslova sem vesel prav tako kot vseh pred njim, žal mi je le, da dirke nisem privozil do konca, a glavobol, ki me je pestil, mi tega enostavno ni dopuščal," je po dirki povedal stari in novi prvak in dodal: "Po odpovedi poleta zaradi težav v Münchnu me je čakala prava odisejada, da sem pravočasno in brez spanca iz Otoka prispel v Donji Kraljevec, vročina je dodala svoje in tako sedaj lahko rečem le, da se že veselim naslednjih dni, ko si bom z družino privoščil štiridnevni dnevni počitek na hrvaški obali."

Medvedja usluga Ivačiču

Žagar, ki je v prvem nastopu premagal tudi končnega zmagovalca Pavlica, bo tako izkoristil tudi pravilo, da v točkovanju prvenstva štejejo štirje najboljši rezultati in bo kot vse kaže, izpustil zadnjo dirko prvenstva, ki bo naslednjo soboto, 30. julija, v madžarski Gyuli. 

Tam pa bo toliko bolj zanimivo opazovati končni razplet prvenstva, saj je za pomembna mesta v igri še kar nekaj dirkačev. Najbolje pa zaenkrat za mesta na stopničkah kaže prav mlademu Škorji in veteranu Štojsu. Verjetno je predaleč od stopničk že drugi Krčan Ivačič, ki je imel tokrat nekoliko smole, saj je izgubil točke proti Žagarju, ki bi verjetno premagal tudi Škorjo, a v vožnji, kjer bi se moral srečati z mladim klubskim kolegom, ni več ni nastopil, tako je Škorja vknjižil zmago in s tem uvrstitev v finalno vožnjo. V nasprotnem primeru bi v finalu vozil Ivačič.

Izidi 4. dirke za DP (od petih):

1. Jurica Pavlic (SK Unia Goričan) 17 točk
2. Nick Škorja (AMTK Ljubljana)
3. Denis Štojs (AMD Krško) oba 13
4. Norbert Magosi (Mad) 11
5. Matic Ivačič (AMD Krško)
6. Jozsef Tabaka (Mad) oba 10
7. Matej Žagar (AMT K Ljubljana)
8. Roland Kovacs (Mad) oba 9
9. Žiga Kovačič (KST Brežice) 8
...

Skupni vrstni red v DP (4/5): 

1. Žagar 63 točk
2. Pavlic 63
3. Tabaka 47
4. Škorja 47
5. Štojs 44
6. Ivačič 37
7. Ž. Kovačič 33
8. J. Kovačič 16
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.