Šport
81 ogledov

"Proga je bila dobra, nihče ni dominiral"

VN Slovenije, spidvej, novinarska Tadej Mesarič
Zmagovalec prve dirke sezone v svetovnem prvenstvu je bil Danec Peter Kildemand.

Nedolgo nazaj ste utrpeli poškodbo reber, ali je bil morda današnji nastop celo pod vprašajem?
Ja, resnično je bil. Pred enim tednom si nisem mislil, da bom danes tekmoval, a sem si nato privoščil nekoliko počitka, obiskal sem nekoliko terapij, ki so očitno odlično delovale. Vsekakor pa še vedno čutim bolečine, trajalo bo še kar nekaj časa, da se rebra zacelijo.

Proga v Krškem vam očitno leži. Že lani ste bili tu na stopničkah. Ali je bila proga podobna lanski?
Ne, proga ni bila podobna lanski, ampak je bila vseeno zelo dobra. Vsi so imeli enake pogoje, videli smo dosti zanimivih voženj, mnogo voznikov je osvojilo precejšnjo bero točk. Nihče ni resnično dominiral. Mislim, da je bila proga zelo dobro pripravljena.

Ste že na samem treningu zadeli z nastavitvami, ali ste jih kaj spreminjali tekom dirke?
Ne, nastavitve smo spreminjali tekom celega večera, iz vožnje v vožnjo.

Bila je izjemno napeta dirka. Redni del ste namreč najboljši trije končali z zgolj desetimi točkami.
Res je. Bilo je neverjetno napeto. Ponavadi tudi zmagovalec na koncu zbere večje število točk, kot sem jih sam. Se je pa sezona komaj začela, bomo videli kako bo v nadaljevanju.

Naslednja dirka je v Varšavi. Vsi vemo, v kakšno katastrofo se je spremenila lanska dirka.
Ja, lani je bilo resnično nemogoče, toda verjamem, da bo letos vse v najlepšem redu. Proga bo zagotovo dobro pripravljena, ne verjamem da bodo ponovili lanske napake. Vsaj upam, kajti dirke na Poljskem so nekaj posebnega, navijači so preprosto neverjetni. Mi bo pa zelo težko, saj bom namreč glavna tarča po današnji zmagi. Vsi si me bodo želeli premagati. Toda dirkati moram pametno ter poizkusiti osvojiti čim več točk.

Zelo kmalu bo na sporedu tudi vaša domača dirka v Horsensu, kjer ste lani dosegli tudi svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.
Da, dirka pred domačimi navijači je zmeraj nekaj posebnega in zelo sem vesel, da sem začel sezono v takšni formi, upam da jo zadržim do Horsensa. Sem pa zelo vesel, da sem dokazal, da lahko zmagam tudi na tujih tleh.

Sezono ste torej odlično pričeli, kakšni pa so vaši cilji do konca sezone? Apetiti so zagotovo narasli.
Moj cilj je loviti medalje. Tako na posameznih dirkah, kot v skupnem seštevku. Sem pa resnično vesel današnjega starta v sezono, bomo pa videli kako se bo sezona razvijala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.