Šport
83 ogledov

Zaključni turnir sezone Bartyjevi

Ashleigh Barty Epa
V kitajskem Shenzhenu se je sklenil zaključni turnir serije WTA.

Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty je zmagovalka zaključnega turnirja sezone WTA v kitajskem Shenzhenu z nagradnim skladom 14 milijonov dolarjev. Prva igralka na ženski jakostni lestvici je v današnjem velikem finalu po uri in 28 minutah premagala Ukrajinko Jelino Svitolino s 6:4 in 6:3.

Novak Đoković ATP Šport Đoković potreboval le dobro uro

Triindvajsetletna Bartyjeva je za današnjo zmago prejela ček v višini 4,7 milijona dolarjev, kar je doslej najvišji denarni znesek na ženskih ali moških teniških turnirjih, ter postala druga Avstralka, ki je zmagala na zaključnem turnirju. Pred njo se je tovrstnega uspeha veselila Evonne Goolagong Cawley davnega leta 1976.

Letošnja zmagovalka odprtega prvenstva Francije v Parizu je v polfinalu po hudem boju ukanila Čehinjo Karolino Pliškovo, v skupinskem delu pa je bila boljša od Švicarke Belinde Benčič in Čehinje Petre Kvitove, izgubila pa je proti Nizozemki Kiki Bertens.

"Za menoj je neverjetno leto, današnja zmaga je le krona zares sanjske sezone. Pot do finala je bila izjemno zahtevna, a celoten trud, ki sem ga v minulem obdobju vložila v svoje delo, se mi je obrestoval. Hvala tudi moji trenerski ekipi, ki je vseskozi verjela vame," je na današnji slovesni podelitvi po turnirskem zmagoslavju v Shenzhenu med drugim dejala Bartyjeva.

Avstralka je po današnji zmagi nad lansko zmagovalko zaključnega turnirja iz Singapurja dosegla 56. zmago v tej sezoni.

"Čestitke Ashleigh Barty ne le za današnjo zmago, temveč za celotno sezono. Prepričana sem, da je v tem letu izpolnila številne svoje sanje. Zahvalila bi se tudi svojemu trenerskemu štabu, ki me je odlično pripravil za zaključni turnir sezone," je dodala osmoljenka današnjega finalnega dvoboja iz Ukrajine.

Svitolina je bila v skupinskem delu premagala Američanko Sofijo Kenin, Romunko Simono Halep in Pliškovo, v polfinalu pa ji je Benčičeva predala dvoboj v tretjem nizu zaradi krčev v nogi.

Elina Svitolina Tenis Šport Znani finalistki velikega finala sezone

Ashleigh Barty Elina Svitolina | Avtor: Epa Epa

Madžarka Timea Babos in Kristina Mladenović iz Francije, bili sta tretji nosilki dvojic na finalu WTA v Shenzenu na Kitajskem, sta v finalu premagali Čehinjo Barboro Strycovo in Tajvanko Hsieh Su-Wei, bili sta drugi nosilki, s 6:1, 6:3.

Timea Babos Kristina Mladenović | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice