Šport
608 ogledov

Zaradi vojne pošteno počilo med Ukrajincem in Srboma

Sergej Stahovski Profimedia
Ukrajinski tenisač na bojni nogi s srbskima kolegoma.

Nekdanji ukrajinski tenisač Sergij Stahovski, ki se je po ruskem napadu pridružil ukrajinskim vojaškim silam v boju za domovino, je na družbenih omrežjih objavil vsebino napetega pogovora s srbskima kolegoma Viktorjem Troickim in Jankom Tipsarevićem.

Stahovski je Srboma, s katerima se je vrsto let srečeval na ATP touru, poslal zasebno sporočilo, v katerem je ostro obsodil njuno odločitev za nastop na ekshibicijskem teniškem turnirju v ruskem St. Peterburgu.

Nick Bollettieri Legenda Šport Razglasili so ga za mrtvega, zdaj se je oglasil: "Še vedno sem tukaj"

Srbska tenisača mu nista ostala dolžna. V burnem odzivu sta se zatekla k zmerljivkam, užaljenega Ukrajinca pa opomnila na neodzivnost mednarodne skupnosti ob Natovem bombardiranju Srbije pred več kot dvema desetletjema.

Viktor Troicki in Janko Tisparević | Avtor: Epa Viktor Troicki in Janko Tisparević. Epa

"Razočaran sem, Viktor, da te vidim v Rusiji. Očitno denar lahko kupi vse," se glasi sporočilo, ki ga je od Stahovskega prejel Troicki.

"Obiskati domovino mojih starih staršev je nekaj neprecenljivega. Ti si navaden klovn na Instagramu, ki meša šport s politiko. Tole nima nobene zveze z vojno, če pa že omenjaš, smo tudi jaz in moja država prestajali isto s*anje, pa nismo bili deležni nobene podpore. Zato zapri je*eno gofljo," mu je odvrnil Srb.

Katarzyna Kotula Priznano ime Šport Še več grozljivih razkritij: "Ponavljal je, če ženska reče ne, to pomeni ja"

Stahovski je obračunal tudi s Tisparevićem. "Razočaran sem, da te vidim v Rusiji. Očitno ti je denar pomembnejši od morale. To je tvoja odločitev," mu je sporočil.

"Resno?" se je odzval nekdanji srbski tenisač. "Kaj pa tole, gospod borec za svobodo na Instagramu... Ali si ti ali kdorkoli iz tvoje preklete družine bojkotiral in protestiral, ko so Natove sile pred dvajsetimi leti bombardirale mojo državo, mojo družino in moje ljudi," je dodal.

"Uživaj v denarju," mu je v odgovor zapisal Ukrajinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.