Šport
2517 ogledov

Trener namignil na možnost vrnitve

habib nurmagomedov Profimedia
Se bo Habib Nurmagomedov vrnil v oktagon? Ta možnost vsekakor obstaja.

Po besedah Javierja Mendeza, trenerja pred dnevi upokojenega UFC zvezdnika Habiba Nurmagomedova, ki se je poslovil po zmagi nad Justinom Gaethjejem s popolnim izkupičkom 29-0, je svetovni prvak odločitev sprejel v "navalu čustev", zato ni povsem izključeno, da bi se 32-letnik v prihodnosti vrnil v oktagon.

Habib Nurmagomedov Velika rivala Šport Oglasil se je! McGregorjev odziv na upokojitev svetovnega prvaka

Nurmagomedov se je v Abu Dabiju, kjer je v drugi rundi pokoril ameriškega nasprotnika, boril prvič po smrti očeta in trenerja Abdulmanapa Nurmagomedova. Prav očetova smrt, povezana z okužbo s koronavirusom, je glavni razlog za njegovo predčasno slovo.

"Samo poglejte ga, kako čustven je bil. V solzah in popolnoma zmeden. Nič nisem vedel o tem, tudi meni ni omenil. Presenečen sem bil kot vsi drugi. Razumem, da je breme po smrti očeta preveliko. Povedal sem mu, da ga imam rad in naj se izjoče. Naj ne zadržuje čustev. Vem, kaj je rekel, a čas bo pokazal, če bo vztrajal pri tem. Ne bom ga poskušal prepričati. Moja naloga je, da ga imam rad in da sem mu na voljo, če se bo znova želel boriti," je povedal Mendez.

Habib Nurmagomedov Video Šport Nurmagomedov prihaja v našo soseščino

Nurmagomedova je k upokojitvi spodbujala tudi njegova mama, saj ne želi, da bi se sin boril brez podpore očeta. Dogovorila sta se, da bo dvoboj z Gaethjejem zadnji v njegovi karieri, Habib pa je njun dogovor spoštoval z napovedano upokojitvijo.

Zanimivo je, da je pred tem izpolnil tudi obljubo pokojnemu očetu. Ta ga je namreč prosil, naj kariero sklene brez poraza, kar mu je na koncu tudi uspelo.

habib nurmagomedov Nepopravljivo Šport Zakaj ima Habib takšno uho?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.