Šport
4398 ogledov

Oglasil se je! McGregorjev odziv na upokojitev svetovnega prvaka

Habib Nurmagomedov Profimedia
V svetu mešanih borilnih veščin močno odmeva nenadna upokojitev enega najboljših borcev vseh časov Habiba Nurmagomedova.

Neporaženi UFC svetovni prvak v lahki kategoriji Habib Nurmagomedov se je upokojil po prepričljivi zmagi nad Justinom Gaethjejem na dogodku UFC 254 v Abu Dabiju. Dagestanec se je boril prvič po smrti njegovega očeta in trenerja Abdulmanapa Nurmagomedov, ki je umrl v začetku meseca julija zaradi zapletov po okužbi s koronavirusom.

Habib Nurmagomedov Konec kariere Šport Toliko je v zadnjem dvoboju zaslužil Nurmagomedov

Na upokjitev Nurmagomedova, ki se poslavlja s popolnim izkupičkom v MMA (29-0), se je odzval tudi njegov "zapriseženi sovražnik" Conor McGregor. Njun obračun na spektaklu UFC 229 je bil eden najbolj kontroverznih v zgodovini tekmovanja, saj je Habib po predaji nasprotnika skočil iz oktagona in napadel člana McGregorjeve ekipe, znotraj oktagona pa sta z Ircem obračunala dva člana Habibovega tima.

Nurmagomedov je kasneje pojavnil, da je bil napad odgovor na McGregorjeve številne provokacije, potem ko se je ta med promocijo dvoboja norčeval iz njegove vere, družine in narodnosti.

Habib Nurmagomedov UFC Šport Nurmagomedov šokiral svet: "Obljubil sem mami ..."

Borca sta bila odtlej na bojni nogi, v vlogi agresorja pa se je običajno znašel McGregor, ki je želel na vsak način izsiliti povratni dvoboj. Pri tem ponovno ni izbiral sredstev, kar potrjuje žaljiva objava na račun Habibove žene.

Nurmagomedov mu ni ostal dolžan. McGregorja, ki se je v zadnjih letih večkrat znašel v nazkrižju z zakonom, od obtožb o posilstvu do povzročitve telesnih poškodb, je javno označil za kriminalca in dejal, da bi ga morali strpati v zapor.

Razkril je še, da ga je McGregoor v oktagonu moledal, naj ga pusti živeti, ter mu pred dvobojem z Donaldom Cerronejem sporočil, da sta fanta "druga liga".

nurmagomedov Velika prevara? Šport Kontroverzno tehtanje povsem golega Nurmagomedova

Retorika se je nekoliko umirila, ko so v javnosti prišle informacije o zdravstvenih težavah v Habibovega očeta. "Molim zate," je svetovnemu prvaku takrat sporočil McGregor, kasneje pa mu je izrekel tudi sožalje.

Podobno spoštljiv je bil tudi ob Habibovi upokojitvi. "Dobra predstava, Habib. Jaz bom nadaljeval. Vso spoštovanje. Še enkrat sožalje zaradi tvojega očeta. Tebi in tvoji družini. Z vsem spoštovanjem, McGregorjevi," je zapisal najslavnejši UFC borec na svetu.

habib nurmagomedov Nepopravljivo Šport Zakaj ima Habib takšno uho?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.