Šport
20 ogledov

Zavec v ringu s Tysonom iz Namibije

Dejan Zavec se nadeja, da ga bo pot zdaj zanesla čez lužo. (Foto: Anže Petkovšek Žurnal24 main
Dejan Zavec se bo v ring vrnil 24. marca, njegov tekmec pa bo v mariborski dvorani Tabor Namibijec Bethuel Uushona.

Namibijski boksar, ki se lahko pohvali z vzdevkom Tyson iz Namibije, je v karieri odboksal 27 poklicnih dvobojev. Na 25 obračunih je zmagal, po enkrat pa je remiziral in izgubil. Trenutno je afriški prvak v velterski kategoriji po verziji WBO.

"Poslati moramo signal, da Dejan sodi v sam vrh, tudi med borci različice WBO," je na novinarski konferenci dejal Zavčev menedžer Ulf Steinforth, o izjemni pomembnosti dvoboja pa je spregovoril tudi Dejan Zavec: "Gre za tehnično izjemno dovršenega borca. Zame je to v tem trenutku dobra izbira. To oviro moram preskočiti, če ne, se zame končajo določene poti. Uushora je rangiran zelo visoko, kar pomeni, da je pred menoj velik izziv in nič ni samoumevnega. Bolj natančno bom tekmeca preveril v naslednjih dneh, do danes je bilo v igri več kandidatov."

"Dejana sem že videl boksati. Ko bo storil prvo napako, ga bom uničil. Optimizem mi vliva Andre Berto, ki mu je odvzel naslov svetovnega prvaka. Njegov slog je zelo podoben mojemu, zato res verjamem, da imam zelo dobre možnosti za zmago," pa je že pred dnevi dejal Bethuel Uushona.

Ta je na neuradni lestvici velterske kategorije na 65. mestu, Zavec pa je uvrščen visoko pred njim, saj je 14. Najboljši slovenski boksar bo 24. marca nastopil v svojem 34. profesionalnem dvoboju in poskušal priti do 32. zmage. Ta bi mu prinesla tudi naslov medcelinskega prvaka. Zavec je prvi poraz doživel leta 2008 proti Rafalu Jackiewiczu, drugega pa lani, ko ga je premagal Američan Andre Berto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.