Šport
31 ogledov

Zdaj 0:5, a s Polono Hercog bi ...

Petra Rampre Reuters
Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj s Francijo za obstanek v svetovni skupini pokala Fed, tako da bo v prihodnji sezoni nastopala v nižjem rangu tekmovanja, prvi evroafriški skupini. Varovanke Maja Matevžič so v Besanconu klonile z 0:5.

Slovenija je bila po nepričakovani odpovedi Polone Hercog zaradi poškodbe rame že v startu obsojena na poraz. Mlada Nastja Kolar in povratnica v ekipo Petra Rampre nista bili kos na papirju močnejšim tekmicam, ki so prvi dan povedle z 2:0, nalogo pa nato dokončale v nedeljo. V tretji partiji je prva igralka Francije Pauline Parmentier po hudem boju premagala Petro Rampre s 6:4, 3:6 in 8:6.

Čeprav Slovenija svojo četrto sezono med svetovno teniško elito končuje brez osvojene točke in dvema maksimalnima porazoma, pa izbranke Maje Matevžič na obeh gostovanjih niso bile povsem dotolčene. Februarja na Japonskem so v štirih partijah osvojile po en niz, tokrat v Besanconu pa se je zlasti Petra Rampre dobro upirala, vendar tako v soboto kot nedeljo bila za las prekratka.

Brez dvoma bi imela Slovenija proti Franciji realne možnosti za obstanek v svetovni skupini, če bi Polona Hercog lahko zaigrala. Njeno dejanje - nastop je odpovedala le nekaj ur pred dvobojem - je v ekipo vnesel nemir, pri kapetanki pa povzročil veliko nezadovoljstva. "S Polono sem se pogovorila in ji povedala, da je jaz nikoli ne bi silila v nastop, če bi bila poškodovana. Toda ona je normalno trenirala ves teden, še pred tekmo tukajšnjim novinarjem razlagala, kako je dobro pripravljena, nato pa se v zadnjem trenutku premislila. Ekipa ji je to zamerila, saj bi lahko magnetno resonanco opravila tudi sredi tedna, ne pa nekaj ur pred dvobojem," je po koncu povedala Maja Matevžič.

Polone Hercog v nedeljo ni bilo v dvorani v Besanconu, saj se je morala po pravilih WTA javiti pri zdravniku na naslednjem prijavljenem turnirju v Fezu. Iz Francije je zato že dopoldan odpotovala v Maroko in se odjavila od turnirja z nagradnim skladom 220.000 dolarjev, ki se začne v ponedeljek. Za STA je še prej povedala: "Resda sem trenirala dvakrat na dan, a narava poškodbe rame mi je preprečevala izvedbo servisa, ki pa je na žalost ključni del igre. V sredo me je pregledal uradni fizioterapevt ekipe, ki je dejal, da bom sposobna igrati. Tudi sama sem bila prepričana, da gre za problem iz preteklosti, ki se je ponavadi rešil v dveh ali treh dneh, saj je bila bolečina podobna kot takrat. Ker pa je bila bolečina v petek se vedno prisotna, sem se obrnila še na svojega fizioterapevta. Po razgovoru in opisu bolečin v določenih gibih in položajih je bil fizioterapevt prepričan, da gre za večjo težavo, kot sem upala in mislila sama. Odsvetoval mi je igro in priporočil takojšnji pregled z magnetno resonanco, saj bi se po njegovih besedah lahko poškodba razvlekla v večtedensko ali celo večmesečno mirovanje."


Besancon: Francija : Slovenija 5:0

- sobota, 21. aprila:
Virgine Razzano : Petra Rampre 2:6, 6:4, 6:4
Pauline Parmentier : Nastja Kolar 6:2, 6:3

- nedelja, 22. aprila:
Pauline Parmentier : Petra Rampre 6:4, 3:6, 8:6
Stephanie Foretz Gacon : Nastja Kolar 7:6 (6), 7:6 (1)
Stephanie Foretz Gacon/Kristina Mladenovic : Katarina Srebotnik/Petra Rampre 6:3, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.