Šport
22 ogledov

Zdaj je cilj prvo mesto v svetovnem pokalu

tina maze sp beaver creek superkombinacija EPA
Trener slovenske alpske smučarke Tine Maze Valerio Ghirardi in njen serviser Andrea Vianello zadovoljna zapuščata Beaver Creek.

Za obema italijanskima strokovnjakoma je naporno svetovno prvenstvo, na katerem pa je Tina Maze dosegla najboljši izkupiček na SP v zgodovini slovenskega alpskega smučanja.

"Zelo sem bil zadovoljen po prvi tekmi. Že na drugi je bila mogoče malo utrjena, kar pa se je še stopnjevalo. Menjati tako hitro posamezne discipline iz dneva v dan ni lahko. Prvih sedem tekmovalk na zadnji ženski tekmi SP vadi le slalom. Zato je normalno, da so prišle v dobri formi. Tudi mi smo to želeli, a danes ni šlo. Kljub temu smo zelo zadovoljni. Celotna ekipa Andrea Massi, Nežka Poljanšek in Vianello. Vsi moramo sedaj po napornem ritmu napolniti baterije in se pripraviti na nadaljevanje svetovnega pokala in boj za skupno zmago. Trenutno je Mazejeva prva in naš naslednji cilj je, da tam ostane. Najprej pa je konec prihodnjega tedna na programu tekma v Mariboru," je za STA dejal Valerio Ghirardi.

Italijanski strokovnjak se je ekipi Mazejeve pridružil šele v začetku letošnje sezone, že nekaj let pa je v njej Andrea Vianello, ki je bil ob Mazejevi tudi lani na OI v Sočiju, kjer je Črnjanka osvojila dve zlati medalji.

"OI so zelo velik dogodek, SP malo manjši. Tina je odlično nastopila na obeh. Po dolgem tokratnem prvenstvu so se 'baterije' izpraznile, saj je bila vsak dan na smučišču. Potrudili smo se po najboljših močeh, toda proti koncu ni šlo več. Tudi priprava smuči je bila zelo stresna. Ni bilo lahko menjati discipline, iskati prave maže in se iz dneva v dan prilagajati. Skušal sem narediti vse, kar zmorem in znam. Sedaj bo kakšen dan premora, nato pa že priprave na Maribor. To je njena domača tekma, zelo pomembna, in tudi na njej bomo naredili dobro delo," je napovedal Vianello.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.