Šport
25 ogledov

Žemlja slavil na challengerju v Pekingu

grega žemlja EPA
Medtem ko se večina najboljših tenisačev mudi v Londonu, pa ostala teniška karavana ne počiva. Odsotnost konkurence je dobro izkoristili slovenski igralec Grega Žemlja, ki je slavil na turnirju serije challenger v Pekingu.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je zmagovalec turnirja challenger v Pekingu z nagradnim skladom 75.000 dolarjev. Za peti tovrstni osvojeni turnir v karieri je 25-letni Žemlja v finalu premagal domačega igralca Di Vuja (6:3, 6:0).

Kranjčan je za naslov prejel dobrih 10.000 dolarjev in sto točk za lestvico ATP, na kateri se bo prvič v karieri prebil med prvih sto igralcev na svetu. Slovenci bodo tako prvič v zgodovini imeli med prvo stoterico kar tri tenisače. Rednemu gostu med prvimi stotimi igralci na svetu, Blažu Kavčiču, se je prejšnji teden pridružil Aljaž Bedene, slovensko trojico pa bo po novem zaokrožil Žemlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.