Šport
13334 ogledov

Zgodovinski dvoboj prerasel v spor neslutenih razsežnosti

Casper Ruud in Holger Rune Epa
Skandinavska tenisača, ki sta spisala zgodovino na OP Francije, sta še vedno na bojni nogi.

Norvežan Casper Ruud in Danec Holger Rune sta v torek odigrala prvi skandinavski četrtfinale na grand slamih, zgodovinski trenutek pa je zasenčilo dogajanje v garderobi, kjer naj bi bil zmagovalec dvoboja Ruud nespoštljiv do 19-letnega izzivalca.

Napetost se je med tenisačema stopnjevala že med samim dvobojem, saj je Ruuda motilo, da je Rune po vsaki točki zahteval pregled odtisa. Norvežan prav tako ni bil navdušen nad Dančevim nespoštljivim odnosom do lastne ekipe, potem ko naj bi 19-letnik sredi dovoboja s stadiona spodil svojo mamo. Rune je sicer to kasneje zanikal. Več o tem TUKAJ.

Dogajanje se je z igrišča preselilo v garderobo, kjer naj bi Ruud na neprimeren način slavil svoj krstni preboj v polfinale grand slama, zaradi česar ga je Rune obtožil pomanjkanja spoštovanja.

Rafael Nadal Strupene puščice Šport Đoković udaril po Nadalu: "Nisem presenečen, to je že počel"

"Ekipa je bila zelo prijazna in prijetna, nato pa mi je Ruud zavpil "JAAAAAA" naravnost v obraz. Mislil sem si, kaj za vraga pa počneš? To se ne dela. Na igrišču lahko slaviš, kolikor te je volja, tudi sam to počnem, to pa je bilo nespoštljivo. Lahko bi imel več spoštovanja," je za danski Ekstra Bladet dejal Rune.

 | Avtor: Epa Epa

Obtožbe je v pogovoru za Eurosport zanikal Ruudov oče. "To je navadna laž. Nimam več kaj dodati, ker se to sploh ni zgodilo. Osredotočeni smo na polfinale z Marinom Čilićem," je dejal.

V zgodbo se je kmalu zatem vmešala še Runejeva mama. "Očeta sploh ni bilo zraven, ker je že odšel. Prisotna sta bila samo terapevt in trener za fizično pripravo. Zgodilo se je, ko je Holger čakal na dopinško kontrolo, zato oče tega sploh ne more komentirati. Kot da vpitje v obraz mojemu sinu ne bi bilo dovolj, za povrhu zdaj oče še laže medijem," je bila ostra Dančeva mama.

Holger Rune Incident Šport Teniški as se je spravil na svojo mamo, tako se je odzvala

Ruud kategorično zanika obtožbe

"Ni res, kar govori Holger. To se ni zgodilo. Oba sva bila v garderobi, ki je zelo prostorna. Tam je bilo veliko igralcev, tako da sva bila vsak na svojem koncu. Privoščil sem si ledeno kopel, pred odhodom smo še pojedli pico in ob tem poslušali glasbo. Holger je bil v svojem kotu. Trditev, da sem mu vpil naravnost v obraz, je navadna laž. Velika laž. Razočaran sem, da si je to izmislil."

Novak Đoković Farsa v Parizu Šport Kar so počeli Đokoviću, je šlo čez mejo dobrega okusa

"Vseeno mi je, ali me smatra za poštenega igralca, to je njegovo osebno mnenje, ne more pa tako lagati. Resnično upam, da se to ne bo več ponovilo. Razumem, da so nekateri igralci bolj čustveni od drugih, vendar ni prav, da laže o meni in moji družini," je povedal prvi Norvežan v polfinalu Roland Garrosa.

Casper Ruud | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice