Šport > Zimske olimpijske igre 2018
186 ogledov

'Bilo mi je v čast'

jan muršak
Kapetan slovenske izbrane vrste še ne ve, ali bo lahko zaigral na svetovnem prvenstvu.

Nastop hokejistov Slovenije proti Norveški je bil zadnji za rise na tokratnih olimpijskih igrah. Za četrtfinale ni zmanjkalo veliko, kapetan Jan Muršak pa je prepričan, da so Slovenci pokazali veliko. Izrazil je ponos, da je bil kapetan takšnega moštva na OI.

"Seveda boli, ampak če bi nam kdo pred igrami ponudil dve zmagi, dva poraza, bi takoj sprejeli. Veseli me, da smo pokazali dobro igro, da smo se borili kot ekipa. Seveda bi bilo lepo, če bi se uvrstili v četrtfinale, a igrali smo lepo, igrali smo za Slovenijo. Upam, da bomo tudi kdaj v prihodnosti še prikazali tako dobro igro," je po tesnem porazu na kvalifikacijski tekmi za četrtfinale z Norveško (1:2 po podaljšku) razmišljal Muršak, ki je bil tudi sicer, ne le kot kapetan, v eni glavnih vlog v ekipi s tremi goli in tremi podajami.

Po čem si bo kapetan zapomnil Pyeongchang 2018? "Da smo premagali Američane, Slovake, da smo izgubili z Norvežani v podaljšku ... a smo tudi pokazali dobro igro, to je najbolj pomembno. Tudi če bi vse izgubili in pokazali takšno igro, bi bilo lahko zadovoljni. Nikogar se nismo ustrašili, tudi Rusov ne, z vsemi ostalimi pa smo bili enakovredni," je črto pod igre potegnil Muršak.

O tem, zakaj je Slovenija tako uspešna na OI, na SP pa ima velikokrat težave, pa meni: "Mislim, da je velika razlika, da smo zdaj v polnem pogonu. Pred SP velikokrat naši igralci končajo sezono že v začetku marca ali konec februarja in v dveh mesecih priprav je težko ohraniti ritem. To je največja razlika. Zdaj smo vsi v pogonu, olimpijske igre pa so na vsaka štiri leta, mogoče je zato še malo več energije. Pa na olimpijskih igrah je najmanj pritiska, ker se najmanj pričakuje od nas. Tu smo, da igramo, uživamo in če stvari stečejo, lahko presenetimo kateregakoli tekmeca."

Kapetan še ne ve, če bo lahko igral tudi na spomladanskem svetovnem drugoligaškem prvenstvu v Budimpešti, kjer bodo Slovenci lovili vrnitev med elito. Vzrok je ne do konca zaceljena poškodba zapestja, zaradi katere bo morda moral na operacijo. "Zapestje je kakšen dan v redu, kakšen dan ne. Upam, da bo zdržalo do konca sezone, vsekakor pa ni tako, kot bi moralo biti. Vedno rad zastopam Slovenijo, a se zdaj s poškodbo borim že dolgo časa. Če bo v redu, tako kot tu, bom igral, sicer pa bom izbral operacijo pred prvenstvom," o svojem zdravstvenem stanju pravi Muršak.

Poudaril pa je, da je izjemno užival v vlogi kapetana na OI - a izpostavil, da so vsi igralci prispevali svoj del: "Biti kapetan ekipe, ki igra tako, ki se bori, je užitek. A nisem samo jaz kapetan. Vsi smo ekipa in jaz kot kapetan lahko govorim karkoli, a če ekipa ne stopi skupaj, ne bo delovalo. Vendar letos je vse tako, kot je treba, vse je delovalo, kot mora."

"Užival sem, da sem bil kapetan te ekipe. Bilo mi je v čast, da sem lahko bil kapetan slovenske reprezentance na OI," je pogovor z novinarji po koncu četrte in zadnje tekme Slovenije na OI sklenil Mariborčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice