Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1654 ogledov

Španci ponoreli, na to so čakali 26 let

Regino Hernandez Epa
Tudi v Španiji so se zimske olimpijske igre prebile na prve strani časnikov.

Zimske olimpijske igre so se po zaslugi deskarja Regina Hernandeza prebile na naslovnice strani španskih časnikov. Bradati možakar, sicer rojen v španski avtonomni skupnosti Ceuta na severu Afrike, je z bronom prekinil šestindvajsetletni post Španije na olimpijskih igrah.

Njegova medalja v deskarskem krosu je šele tretja španska medalja na olimpijskih igrah. Pred njim sta jih osvojila le slalomista, brat in sestra, Paquito (Saporo 1972) in Blanca Fernandez Ochoa. Slednja se je do odličja zavihtela na igrah v Albertvillu 1992.

Španski mediji deskarski kros opisujejo kot disciplino, v kateri 50 odstotkov točk prinaša dejstvo, da živ prideš v cilj, o ostali polovici pa odloča hitrost.

Urška Poje Tekma presenečenj Šport Pojetova z dosežkom kariere

Zanimivo, da 26-letni fant, ki živi na Costi del Sol (Sončni obali) na jugu Španije, sploh ni bil prvi španski favorit za medaljo. Na igre je prišel v senci Lucasa Eguibarja, svetovnega deskarskega podprvaka iz 2017, ki pa je tekmovanje končal v snegu. Tudi Hernandez bi ga lahko končal že veliko pred finalom, a mu je fotofiniš v osmini finala za las prinesel napredovanje v naslednji krog.

Regino Hernandez | Avtor: Epa Epa

"To so bile moje sanje. Povsem vseeno mi je, kakšne barve je medalja, glavno je, da jo imam in da sem se za večno zapisal v olimpijsko zgodovino," je dejal Španec.

Zlato je osvojil prvi favorit Francoz Pierre Vaultier, srebro pa Avstralec Jarryd Hughes.

klemen kosi Mojstrsko Šport Kosi s tem manevrom rešil celo kožo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice