Šport > Zimske olimpijske igre 2018
66 ogledov

Haga zlata na 10 km, Čebaškova 12.

ragnhild haga Epa
Norveška smučarska tekačica Ragnihild Haga je zmagala v teku na 10 kilometrov v prosti tehniki.

Drugo mesto na tej olimpijski preizkušnji v Pyeongchangu je dosegla Švedinja Charlotte Kalla, tretje mesto pa sta si razdelili Norvežanka Marit Bjoergen in Finka Krista Parmakoski. Od štirih Slovenk je bila najvišje Alenka Čebašek na 12. mestu.

Norveška še vedno kroji vrh smučarskega teka, vsaj v ženski konkurenci. Tokrat je bila za vso konkurenco premočna Ragnhild Haga, ki je bila najhitrejša v drugi polovici tekme, pred tem je bolje kazalo Kallovi. Šestindvajsetletna Hagova je imela na koncu 20,3 sekunde prednosti pred Kallovo, do nove kolajne v bogati karieri pa je znova prišla Bjoergnova, ki si je bron razdelila s Parmakoskijevo.

Slednji sta zaostali 31,9 sekunde. Za Bjoergnovo je to že drugo tretje mesto na teh igrah, saj je bila bronasta tudi v skiatlonu. Skupaj ima zdaj 12 olimpijskih kolajn in ji do rekorda manjka le še ena - njen rojak, biatlonec Ole Einar Bjoerndalen, je na zimskih igrah osvojil 13 medalj. Najboljšo uvrstitev v smučarskem teku je za ZDA dosegla še Jessica Diggins, ki je na petem mestu zgolj za 3,3 sekunde zgrešila zmagovalni oder.

katja višnar Na robu solz Šport "Zelo sem razočarana, toda ne nad sabo"

Vrhunsko uvrstitev je v slovenskem taboru vknjižila Čebaškova, saj je bilo že po uvodnih metrih tretje preizkušnje tekačic na smučeh na 23. zimskih olimpijskih igrah jasno, da se počuti dobro in da bo tekla dobremu rezultatu naproti. Skozi vso progo se je držala med najboljšo petnajsterico, na koncu pa je z 1:29,6 minute zaostanka osvojila 12. mesto.

anamarija lampič Sprint (Ž) Šport Slovenki zmanjkala pika na i

"Moj cilj je bil uvrstitev v dvajseterico, po tihem petnajsterico, ampak da bom višje in v taki družbi, pa si nisem mislila. Res je to popoln dan zame in sem noro zadovoljna. To je bil zaenkrat moj tek kariere, olimpijske igre so posebna tekma, kjer si želiš največ, mislim, da mi je to uspelo in 'ja, ful dobro'. Igre še niso končane, današnja tekma je bila dobra motivacija, da pokažem, da sem sposobna, da se bo trener lažje odločil za tekme za naprej. Pokazala sem, da so take tekme zame, da sem dobra v njih, poleg tistih na pet kilometrov. To sem želela pokazati in uspelo mi je, sem zadovoljna. Danes sem dokazala, da sem dobra in če se mi vse 'poklopi', da sem lahko visoko. To je nagrada, saj mi na začetku sezone ni šlo, potem pa sem se pobrala in vesela sem, da sem zdaj naredila tak rezultat, ponosna sem nase," je za Val202 dejala Čebaškova.

Nastopile so še tri Slovenke, Anamarija Lampič je tokrat osvojila 27. mesto z zaostankom 2:25,9 minute za zmagovalko, Manca Slabanja je bila 54. (+3:46,8), Nika Razinger pa 69. (+4:45,0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice