Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1680 ogledov

Slovenki zmanjkala pika na i

anamarija lampič Stanko Gruden/STA Lampičeva je v svoji polfinalni skupini zasedla četrto mesto.
Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je dosegla lep uspeh v Pyeongchangu.

Anamarija Lampič je s sedmim mestom v klasičnem sprintu izenačila najboljšo slovensko uvrstitev na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu. 

Lampičeva se je kot edina od treh slovenskih predstavnic uvrstila v polfinale olimpijskega sprinta in se pogumno zoperstavila izkušenejšim tekmicam, kar pa na koncu ni zadostovalo za preboj v finale.

Najboljša Slovenka je na vrhu zadnjega vzpona izgubila stik z ruskima olimpijkama Julijo Belorukovo in Natalijo Neprjajevo ter Američanko Jessico Diggins, ki so si na spustu ustvarile dovolj prednosti, da so med seboj odločale o dveh finalnih mestih.

Na koncu je bila najboljša Belorukova, po pregledu fotofiniša pa je v finale napredovala še Digginsova.

katja višnar Na robu solz Šport "Zelo sem razočarana, toda ne nad sabo"

Iz prve skupine so se v finale uvrstile Švedinja Stina Nilson in Norvežanka Maiken Caspersen Falla ter po času še Švedinja Hanna Falk in Američanka Sophie Cladwell.

V četrtfinalu sta nastopili še Katja Višnar in Alenka Čebašek. V drugi tekmovalni skupini sta zasedli četrto oziroma šesto mesto oziroma končno 16. in 30. na igrah.

anamarija lampič | Avtor: Epa Epa

Nilssonovi olimpijsko zlato

Štiriindvajsetletna Norvežanka Stina Nilsson, ki je bila v svoji skupini najhitrejša tako v četrtfinalu kot polfinalu, je v finalu potrdila svojo premoč in osvojila zlato kolajno.

V sklepnem dejanju je zanesljivo ugnala branilko naslova Norvežanko Maiken Caspersen Fallo in Rusinjo Julijo Belorukovo, ki sta osvojili srebro in bron.

Že pred sklepnim delom so iz boja za kolajne izpadle druga predstavnica ekipe ruskih olimpijskih športnikov Neprjajeva, Švedinja Falkova in Digginsova, ki so se uvrstile na mesta od štiri do šest.

Posebno presenečenje je bilo tretje mesto Belorukove, ki je letos edine stopničke osvojila s tretjim mestom v Ruki, januarja v Planici, denimo, pa je bila sedma. Švedinja in Norvežanka sta sicer najboljši sprinterki v svetovnem pokalu.

 | Avtor: Epa Epa

Kvalifikacije

V kvalifikacijah je bila od Slovenc najbolj prepričljiva Višnarjeva (5. mesto), četrtfinalni nastop pa sta si priborili še Lampičeva (11. mesto) in Čebaškova (29. mesto). Izpadla je Nika Razinger (52. mesto).

V kvalifikacijah sta obstala tudi oba moška predstavnika Miha Šimenc (32. mesto) in Janez Lampič (47. mesto).

vesna fabjan Trener odgovarja Šport Fabjanova besna in razočarana, odnosi napeti

Smučarski tek, klasični sprint (Ž):

1. Stina Nilsson (Šve)
2. Maiken Caspersen Falla (Nor)
3. Julija Belorukova (ROŠ)
4. Natalija Neprjajeva (ROŠ)
5. Hanna Falk (Šve)
6. Jessica Diggins (ZDA)
...
7. Anamarija Lampič (Slo)
16. Katja Višnar (Slo)
30. Alenka Čebašek (Slo)
52. Nika Razinger (Slo)

ZLATO: Stina Nilsson (Šve)
SREBRO: Maiken Caspersen Falla (Nor)
BRON: Julija Belorukova (ROŠ)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice