Šport > Zimski športi
650 ogledov

Ana Drev: "Prezgodaj je, da bi razmišljala o koncu kariere."

ana drev Epa
Pred tremi leti je na Zlati lisici stala na odru za zmagovalke, letos bo spektakel na Mariborskem Pohorju spremljala kot gledalka. V načrte in dnevno rutino Ane Drev, ki je bila lačna tekem v Mariboru, je nepričakovano posegla poškodba kolena, zaradi katere je predčasno končala sezono.

Mariborčani so danes dobili zeleno luč za izvedbo 55. Zlate lisice na Pohorju. Čeprav vremenske razmere organizatorjem niso bile najbolj naklonjene, jim je uspelo narediti zadostno količino snega za izvedbo tekme svetovnega pokala prihodnji konec tedna.

Žal na njej ne bo nastopila Ana Drev, ki je pred tremi leti z drugim mestom tam doživela enega najlepših dni v svoji karieri. Triintridesetletna tekmovalka iz Šmartnega ob Paki si je pred dvema tednoma med treningom v italijanskem Kronplatzu poškodovala križno vez v desnem kolenu. Naslednji dan je bila v ljubljanskem kliničnem centru uspešno operirana, sedaj je pred njo vsaj šestmesečna rehabilitacija.

Ana Drev Slovo? Šport Ali bo nova poškodba usodna za kariero izjemne slovenske smučarke?

Drevova, ki je največje uspehe v svetovnem pokalu osvojila v sezoni 2015/16, kljubuje poškodbi in ne razmišlja o koncu kariere, čeprav se je še pred začetkom letošnje sezone spogledovala tudi s to mislijo. Poškodba kolena pa bi lahko zapečatila kariero.

"Rada bi se zahvalila odlični oskrbi v UKC Ljubljana in Marku Macuri, ki me je operiral. Vsekakor pa je prezgodaj, da bi v tem trenutku razmišljala o koncu moje kariere. O nadaljevanju se bom odločila, ko bo rehabilitacija zaključena," je danes sporočila specialistka za veleslalomske zavoje.

Ana Drev | Avtor: EPA EPA

"Včasih mi misli še uidejo na trening, Kronplatz, kjer se mi je pripetila poškodba kolenskih vezi, tretja v moji karieri, prva na desnem kolenu. Vse skupaj sem psihično dobro prenesla, mislim, da celo bolje kot prvi dve. Pred mano sta bila dva meseca tekem, ki sem se jih najbolj veselila, saj so Kronplatz, Maribor in Aare moja ljubša prizorišča tekem svetovnega pokala," dodaja slovenska veleslalomska veteranka.

"Seveda bi bila danes rajši v Mariboru na treningu za Zlato lisico in bi po tem odpotovala v Skandinavijo na svetovno prvenstvo, vendar je sedaj najpomembnejše, da naredim vse za popolno rehabilitacijo kolena," ostaja optimistična Drevova, ki je osvojila zadnje slovenske stopničke v Mariboru. Manj kot dva tedna pred tem je v Flachauu osvojila sploh prve stopničke v svetovnem pokalu, s prav tako drugim mestom v veleslalomu.

Mariborsko Pohorje 55. Zlata lisica Šport Maribor dobil zeleno luč

Veleslalom in slalom za Zlato lisico bosta 1. in 2. februarja. Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je že potrdila, da bo nastopila na petkovem veleslalomu. Pred domačimi navijači bodo tekmovale tudi Meta Hrovat, Ana Bucik in Maruša Ferk. Na treninge se je vrnila tudi od lanskega leta poškodovana Tina Robnik, ki bi si prav tako želela nastopiti v Mariboru. O tem se bo odločila glede na pripravljenost.

Komentarjev 1