Šport > Zimski športi
6770 ogledov

Andrea Massi se vrača v alpsko smučanje, sodeloval bo s to našo zvezdnico

Andrea Massi Anže Petkovšek
Andrea Massi bo okrepil ekipo Andreje Slokar.

Legendarni vodja spremljevalne ekipe Tine Maze in eden glavnih tvorcev njenih največjih uspehov, Andrea Massi, se vrača v slovensko smučanje. Kot je potrdil v pogovoru za Sportklub, se bo pridružil ekipi Andreje Slokar, kjer pa bo opravljal nekoliko drugačno vlogo, kot jo je v času nastopanja Tine Maze.

Ponudbo, da se pridruži taboru 26-letne smučarke, zadnje slovenske zmagovalke tekme svetovnega pokala, naj bi imel na mizi že nekaj časa, a je o ponudbi sprva dobro razmislil in se na koncu tudi odločil, da jo sprejme. V ekipi Andreje Slokar bo pripravil organizacijski načrt, prevzel vajeti v obdobju kondicijskih priprav in se občasno udeleževal tudi treningov na snegu.

V pogovoru za Sportklub je razkril, da je njegov položaj zdaj drugačen, saj ima odgovornost do delodajalca v italijanskem šolskem sistemu, univerzitetne obveznosti in družino, tako da ni mogel sprejeti položaja trenerja, ki bi nad svojo varovanko bdel vseh sedem dni v tednu.

Andreja Slokar | Avtor: Profimedia Profimedia

Massi se je že spoznal z ostalimi člani ekipe naše odlične specialistke za obe tehnični disciplini, prav tako naj bi si z glavnim trenerjem Boštjanom Božičem že izmenjala nekaj mnenj in pogledov glede prihodnosti. 56-letni strokovnjak prav tako ne izključuje možnosti, da bi Slokarjevi občasno pomagala tudi njegova nekdanja varovanka, velika šampionka Tina Maze.

Naša zmagovalka dveh tekem svetovnega pokala, ki je zaradi poškodbe izpustila celotno sezono 2022/23, v minuli sezoni pa je imela nekaj prebliskov, a nobene konstantnosti, se bo tako v svetovni smučarski vrh poizkusila vrniti s pomočjo močno okrepljene ekipe. Andreja in Andrea, srečno!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:02 26.marec 2024.

    AVTOR T. M, na žalost Andreja Slokar še ni nikakršna zvezdnica, čeprav je pred poškodbo veliko obetala. Vendar pa, če je Andrea Massi sprejel izziv verjamem, če le ne bo smole z novimi poškodbami, da lahko iz Andreje Slokar še ...prikaži več naredi pravo zvezdnico, ki se bo poizkušala približati Tini Maze, ker dohiteti ali celo prehiteti jo bo težko, ni pa nemogoče, če je Massi zraven in ima za obdelavo pravi material, ki sledi njegovemu načinu dela. Prvi pogoj pa je, da ne bo vpletanja v delo od zunaj!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:35 26.marec 2024.

    No naj se dokaže! Če jim uspe 26 letnico, ki nima nekih hudih uspehov, spraviti na lestvico najboljših.....

  • munja 11:37 26.marec 2024.

    Uspelo mu bo, če ne bo dobival preveč polen pod noge.

Sorodne novice