Šport > Zimski športi
42819 ogledov

Shiffrin navdušena nad tem, kar je zanjo storila Tina Maze

Shiffrin Epa
Mikaela Shiffrin se je v družbi Tine Maze vrnila na prizorišče hude nesreče v Cortini d'Ampezzo.

Ena največjih zvezdnic belega cirkusa Mikaela Shiffrin se je vrnila v Cortino d'Ampezzo, kjer se je 26. januarja težje poškodovala na smuku in s tem izgubila vse možnosti v boju za veliki kristalni globus.

Devetindvajsetletnica, ki je sezono sklenila z dvema zaporednima zmagama v svoji paradni disciplini, je obisk italijanskih Dolomitov izkoristila tudi za prijetno druženje z nekdanjo slovensko šampionko Tino Maze.

Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dan za dušo. Kako nenavadno se je vrniti na prizorišče nesreče in se povsem mirno odpeljati mimo. Živimo, pademo, se učimo in rastemo, ob tem pa ne smemo dopustiti, da nam strah kroji naša izkustva in nas omejuje pri tem, v čemer uživamo. Naj to ne bo nič več ali manj od tega, kar v resnici tudi je - samo del procesa," je zapisala 29-letnica in se Mazejevi zahvalila za pozitivno izkušnjo.

"Hvala, Tina Maze, ker si nam pokazala drugo plat Cortine, ki je med tekmami ne moremo izkusiti. Mislim, da se bom še vrnila in naslednjič jaz plačam kosilo," je dodala.

Shiffrinova je bila pred nesrečo v Cortini na dobri poti k šestemu velikemu kristalnemu globusu, a ga je morala po daljši odsotnosti prepustiti letos nič manj izjemni Švicarki Lari Gut-Behrami.

Lara Gut-Behrami Rivalki Šport Shiffrin odločno proti očitkom na račun Gut-Behrami

Po mesecu in pol tekmovalnega premora se je Shiffrinova vrnila na slalomu v Areju, kjer je takoj ugnala vso konkurenco, slalomsko predvlado pa je nato kronala še z zmago na finalu sezone v Saalbachu, kjer je prejela že osmi mali kristalni globus za zmago v seštevku te discupline.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:24 22.marec 2024.

    Ja zato je šla z tino,ker ji je plačala kosilo,škrtica amerikanska

Sorodne novice