Šport > Zimski športi
557 ogledov

Boj za mali kristalni globus se zapleta, slab nastop Bucikove

Federica Brignone Profimedia
Brignonejeva vrgla rokavico Gut-Behramijevi,, Bucikova šele 23. z zaostankom 3,71 sekunde.

Italijanka Federica Brignone je dosegla najboljši čas prve vožnje zadnje ženske tekme v veleslalomu v sezoni svetovnega pokala. Druga na tekmi v Saalbachu na Solnograškem je Thea Louise Stjernesund (+0,48), Alice Robinson (+0,85) iz Nove Zelandije je tretja. Edina Slovenka Ana Bucik je z velikim zaostankom 3,71 sekunde predzadnja, 23.

Švicarka Lara Gut-Behrami je do finala na desetih veleslalomih nabrala največ točk od vseh, 745. Brignone je tako edina, ki bi še lahko ogrozila skupno zmago Švicarke. Zaostanek Italijanke znaša sicer zajetnih 95 točk, kar pomeni, da bi seštevek sezone v tej disciplini osvojila, če bi danes zmagala, Gut-Behramijeva pa ne bi osvojila točke - končala med prvo petnajsterico (točke za svetovni pokal na finalnih tekmah sezone osvoji le najboljših 15 in ne najboljša trideseterica).

Čeprav se je pred prvo vožnjo zdelo, da gre zgolj za teoretične možnosti Brignonejeve, pa so se stvari po neprepričljivem nastopu Švicarke vendarle zakomplicirale. Za tekmico v boju za veleslalomski mali kristalni globus je zaostala za 1,67 sekunde za osmi čas prve vožnje.

O zmagovalki veleslalomskega seštevka bo tako odločala druga vožnja, ki bo na sporedu ob 12.00.

REZULTATI V ŽIVO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice