Šport > Zimski športi
599 ogledov

Imamo novega zmagovalca tekem svetovnega pokala

Timon Haugan Epa
Norvežan Haugan do prvenca v svetovnem pokalu na zadnjem slalomu sezone.

Norvežan Timon Haugan, najhitrejši že po prvi vožnji, je zmagovalec zadnjega slaloma v sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju. Avstrijec Manuel Feller (+0,40) je sanjsko sezono, v kateri je prvič postal zmagovalec slalomskega seštevka, pred domačimi navijači v Saalbachu sklenil kot drugi. Nemec Linus Strasser (+0,44) je bil tretji.

Feller, ki je danes prejel svoj prvi mali kristalni globus, si je s Clementom Noelom iz Francije po prvi vožnji delil četrto mesto (+0,80). A je v finalu prevzel vodstvo in do zadnjega upal na zmago. A ga je premagal Haugan, ki je prišel do svoje premierne posamične zmage v svetovnem pokalu.

Feller, ki je zmagal na štirih od desetih slalomov v sezoni, je osvojil 715 točk, drugo mesto v slalomskem seštevku je pripadlo Nemcu Strasserju (526), današnji zmagovalec Haugan (450) je končal kot tretji.

Manuel Feller | Avtor: Profimedia Profimedia

Veliki kristalni globus za skupno zmago zime si je že predčasno zagotovil Švicar Marco Odermatt, ki v slalomu ne tekmuje.

Slovenci na moških slalomskih tekmah niso bili med dobitniki točk v iztekajoči se sezoni in si niso zagotovili nastopa na finalnem slalomu sezone. Slovenci so namreč povsem izgubili stik s konkurenco. Ostali so le še spomini na zlato slalomsko obdobje slovenskega moškega smučanja, ko so Slovenci osvojili 20 zmag ter zbrali še 45 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu.

Tudi v superveleslalomu, ženska in moška tekma bosta na sporedu v petek, ne bo Slovencev na startu. Ilka Štuhec bo nastopila v soboto na finalnem ženskem smuku, Miha Hrobat pa bo edini slovenski tekmovalec na nedeljskem moškem smuku.

URADNI REZULTATI

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice