Šport > Zimski športi
420 ogledov

Bertoncelj: "Ali ju pošiljam tja kazensko ali ne, ni pomembno!"

Gorazd Bertoncelj
Smučarski skakalci so še zadnjič pred prvim vrhuncem sezone, 68. novoletno turnejo štirih skakalnic, ki se bo s kvalifikacijami v Oberstdorfu začela 28. decembra, stopili pred novinarje. A pred odhodom v Nemčijo jih v torek v Planici čaka državno prvenstvo, konec tedna pa še svetovni pokal v Engelbergu, tradicionalno zadnja postojanka pred turnejo.

Na novinarski konferenci v Ljubljani sta manjkala Timi Zajc in Anže Semenič, ki ju je selektor Gorazd Bertoncelj po vrnitvi iz Klingenthala takoj poslal na trening v Planico. Popoldan se jima bodo pridružili še preostali člani izbrane vrste, ki bodo vadili na urejeni 120-metrski skakalnici.

timi zajc | Avtor: Epa Epa

"Ali sem ju tja poslal kazensko ali ne, ni pomembno, pomembno je le, da bo njuna forma boljša na naslednjem prizorišču," je uvodoma dejal Bertoncelj, ki pravi, da ima po Klingenthalu mešane občutke.

"Forma fantov ni bila stabilna, skoki niso bili konstantni. Edini res konstanten je ta čas Peter Prevc, ki je zasedel osmo mesto. Zadovoljni smo tudi z Anžetom Laniškom, ki je imel nekaj težav z občutki, forma mu je rahlo padla, a na posamični tekmi je sestavil dva zelo solidna skoka in to je tudi vzpodbudno, da ni še popolnoma ugasnil," je o ta čas najboljših slovenskih skakalcih povedal glavni trener.

gorazd bertoncelj | Avtor: Profimedia Gorazd Bertoncelj Profimedia

"Anže Semenič je skakal zelo toplo-hladno. Žal je včeraj v prvi seriji naredil najslabši skok, poskusna serija žal ne šteje. Timi Zajc je slabo opravil nalogo v prvi seriji, tudi njegovi skoki so bili solidno slabi. Čestitke Roku Justinu za ponovne točke, to je zanj zelo vzpodbudno. Na ekipni tekmi smo si želeli več, a smo skakali preveč povprečno, malo pa nam na roke ni šlo niti vreme oziroma vetrovna izravnava," se je na minuli vikend še enkrat ozrl Bertoncelj in dodal, da ekipa za svetovni pokal konec tedna v Engelbergu načeloma ostaja ista kot doslej, do kakšne spremembe morda pride le po torkovem državnem prvenstvu v Planici.

Zato pa bo ekipa za novoletno turnejo znana šele po tekmah v Engelbergu, je še zatrdil Bertoncelj.

Peter Prevc, ki se je pred začetkom sezone zelo otepal vloge prve violine, je po nizu dobrih skokov in dosežkov spet postal vlečni konj slovenske vrste. Trikrat zaporedoma je zasedel osmo mesto, po smoli z diskvalifikacijo zaradi neustreznega dresa je zamudil prve posamične stopničke po dolgem času.

Peter Prevc | Avtor: Epa Epa

"Lahko bi zdaj tu filozofiral, a zadovoljen sem, da sem z ne najboljšimi skoki še vedno med najboljšo deseterico v svetovnem pokalu, da so moji skoki na dovolj visoki ravni. Tako na treningih kot v kvalifikacijah in na tekmah. To me veseli in obenem pomirja. Moram biti potrpežljiv in pridno trenirati, pa bodo prišle še boljše uvrstitve," je o svoji trenutni pripravljenosti dejal 27-letni Prevc, ki bo v torek nastopil na DP, a kakšnega posebnega cilja nima: "To jaz vzamem kot nekakšno državljansko dolžnost. Nekako kot dober trening."

Tudi Anže Lanišek, s šestim mestom najboljši Slovenec v svetovnem pokalu zahvaljujoč izjemno uspešnim uvodnim tekmam, pravi, da ni razloga za pretirano paniko ali skrb.

Anže Lanišek | Avtor:

"Začetek sezone je bil zame res fenomenalen, celo nepričakovan. Morda bi bilo bolje, če bi bili moji dosežki na tekmah malo zamenjani. Da bi na začetku skakal tako, kot sem zadnja dva vikenda, in bi zdaj skočil na stopničke. A četudi moja forma malo pada, menim, da še ni take krize," je dejal Lanišek in dodal: "Zdi se mi, da je linija med tistim, kar je povprečno, in tistim, kar je vrhunsko, zelo tanka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice