Šport > Zimski športi
159 ogledov

Boe začuden nad vprašanjem: "Ali mislite mene?"

Johannes Thingnes Boe Epa
Najboljši biatlonec na svetu Johannes Thingnes Boe ne bo šel po sledeh slavnega rojaka Oleja Einarja Bjoerndalna.

Norveški biatlonski zvezdnik Johannes Thingnes Boe je ob robu SP v biatlonu potrdil, da ne namerava slediti vzoru slavnega rojaka Oleja Einarja Bjoerndalna in se preizkusiti v smučarskem teku. "Ne, to me ne zanima," je na novinarski konferenci po zmagi na posamični tekmi dejal Boe.

Boe tovrstnega vprašanja očitno sploh ni pričakoval. "Ali mislite mene?" je kar nekoliko začudeno na novinarsko vprašanje odgovoril Boe, ki je trenutno z naskokom najhitrejši tekač v biatlonski karavani.

Johannes Thingnes Boe | Avtor: Epa Epa

Vprašanje pa je vsekakor na mestu, saj je denimo Bjoerndalen, ki je dobil kar 94 biatlonskih tekem za svetovni pokal, večkrat na kratko prekinil svojo biatlonsko kariero in nastopil na tekaških tekmah svetovnega pokala. Leta 2006 je v Gaellivareju na Švedskem dosegel celo zmago.

Številni ljubitelji biatlona so prepričani, da bi bil Boe lahko podobno uspešen, saj v letošnji sezoni tekaško močno odstopa od vseh tekmecev. Na torkovi 20-kilometrski tekmi bi denimo slavil z dvema minutama pribitka, tudi če bi vsi tekmeci nalogo na strelišču opravili brez napake,

"Moja forma je res nora. Na tekmi tudi v enem trenutku nisem bil res utrujen," je dejal prvi tekmovalec sezone, ki ga niso izčrpale niti težke tekaške razmere zaradi toplega vremena in zmehčane proge.

V Oberhofu je Boe že osvojil štiri zlata odličja in zdaj kot prvi naskakuje rekordnih sedem naslovov na enem tekmovanju. V nizu je dosegel že devet zmag v svetovnem pokalu, v sezoni skupaj 14.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice