Šport > Zimski športi
5788 ogledov

Slovenski trener razočaran nad razpletom: "Moral bi biti naša številka ena!"

Jakov Fak Profimedia
Slovenski biatlonci se bodo na torkovo posamično 20-kilometrsko preizkušnjo na SP podali brez svojega kapetana Jakova Faka.

Slovenska moška reprezentanca bo na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Oberhofu na torkovi posamični tekmi na 20 kilometrov tekmovala brez Jakova Faka. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, Fak čuti še preveč posledic gripe, ki ga je načela pred odhodom na SP, in nima dovolj moči za tekmo.

"Po posvetu s trenerjem smo se odločili, da na tekmi ne nastopim. Dvajset kilometrov je dolga razdalja in glede na to, da sem na sprintu že zgodaj ostal brez moči, je bolje, da jutri ne nastopim. Moj primarni cilj sedaj je, da treniram," je dejal Fak, ki je ravno na 20-kilometrski preizkušnji v letošnji sezoni po dobrih dveh letih ponovno stopil na stopničke v svetovnem pokalu.

"Če bo počutje boljše, bom z veseljem pomagal na štafeti, drugače pa je tukaj dovolj fantov, ki bodo nastopili tam. Zaenkrat še nimam občutka, da se stanje izboljšuje. Treba je trenirati in se držati plana, ko pa se bo telo počutilo bolje, bom to začutil in začel bolj intenzivne treninge," je dodal.

Trener Ricco Gross pa je priznal, da je Fakova odsotnost precejšnje razočaranje. "Jaka še ni stoodstoten, zato smo se odločili, da bo sprostil prostor za nekoga drugega. Enostavno še ni dovolj pripravljen. Moramo biti previdni z njegovim zdravjem in morda bo pripravljen za štafetni nastop."

Ricco Gross | Avtor: Profimedia Profimedia

Nemec na čelu slovenske reprezentance je tudi utišal ugibanja, da bi se Fak zaradi slabe pripravljenosti lahko predčasno poslovil od prvenstva. "Ostaja z nami, budno bomo spremljali njegovo stanje ter se odločali iz dneva v dan. Še vedno upamo, da bo do štafetnih nastopov že pri polnih močeh. Potrebujemo ga, čeprav imamo tukaj kar šest tekmovalcev, še vedno bi moral biti naša številka ena. Še vedno upamo, da bomo lahko računali nanj."

35-letni slovenski biatlonski zvezdnik, ki je v preteklosti na svetovnih prvenstvih osvojil že pet medalj, od tega eno srebrno, dve bronasti in dve zlati, bo tako zagotovo izpustil disciplino, v kateri je leta 2012 postal svetovni prvak, prav tako pa ne bo nastopil niti na svoji drugi "zlati disciplini", saj se svetovni prvak iz Kontiolahtija 2015 zagotovo ne bo uvrstil na tekmo s skupinskim startom. Tam bo namreč nastopilo najboljših 15 tekmovalcev iz svetovnega pokala (Fak drži 17. mesto) in najboljših 15 s prvenstva.

Slovensko vrsto bodo na posamični preizkušnji tako sestavljali mladeniči Alex Cisar, Toni Vidmar in Lovro Planko, ki so se vsi izkazali na nedeljski tekmi v zasledovanju, ter izkušeni Miha Dovžan. Tekma se bo v torek začela ob 14.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice