Šport > Zimski športi
5723 ogledov

"Edini človek, ki je bil zaželen na treningu Tine Maze."

Andrea Massi Saša Despot
Andrea Massi je v večni mir in pokoj pospremil človeka, ki je v največji meri zaznamoval njegovo kariero.

Tino Maze in Andreo Massija je pred dnevi razžalostila novica o smrti nekdanjega atletskega trenerja Giancarla Medesanija, ki je po dolgi bolezni v 80. letu starosti umrl v Gorici.

"On je bil tisti, ki mi je dal največji pečat. Naučil me je vsega, kar znam," je potem, ko je pokojnega prijatelja, učitelja in mentorja pospremil na poslednjo pot, za zurnal24.si povedal Massi.

tina maze solden tiskovna konferenca Žalostna novica Šport Mazejeva in Massi žalujeta

"To je zame res nek poseben in delikaten trenutek. Imam veliko spoštovanja do tistih, ki so me nekaj naučili, tako kot nimam nobenega spoštovanja do tistih, ki me niso ničesar naučili. Kot na primer določeni birokrati, ki sem jih na žalost spoznal v vseh teh letih," je dodal Massi.

Medesani je bil trener številnih italijanskih atletov, med drugim Paola Camossija, ki je leta 2001 na svetovnem dvoranskem prvenstvu v atletiki v Lizboni osvojil zlato kolajno v troskoku.

Treniral je tudi nekdanjo italijansko sprinterko in rekorderko v teku na 100 m Giado Gallino, troskokašico Barbaro Lah ter atletinji Eliso Andretti in Tanio Vicenzino. Tako Massi kot Mazejeva sta se od njega poslovila z objavo na družbenih omrežjih.

Andrea Massi Neposreden Šport Massi: Ne toleriram športnikov, ki 15 let živijo na plečih SZS

"Giancarlo Medesani je bil moj trener. Vsi smo se zbrali na pogrebu, šli smo na eno pijačo in se ga spominjali tako, kot si je on želel. Bil je zelo dinamičen človek in velik športnik. Tudi učitelj smučanja in deseterobojec. Njegov doprinos je bil ogromen. Edini trener, ki je bil zaželen na treningih Tine Maze. Čeprav sem obiskoval najboljšo fakulteto za šport v Italiji, brez njega ne bi bil to, kar sem," je še povedal Massi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.