Šport > Zimski športi
34305 ogledov

Eden največjih vseh časov napovedal konec kariere

Eric Frenzel Profimedia
Kombinatorec Frenzel gre po koncu sezone v pokoj.

Nemški nordijski kombinatorec Eric Frenzel se bo po koncu sezone upokojil, poročajo nemški mediji. Eden najboljših kombinatorcev v zgodovini je svojo odločitev potrdil za nemški časnik Frankfurter Allgemeine.

Štiriintridesetletni Frenzel je v karieri osvojil kar 18 kolajn na svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju, trikrat pa je bil tudi olimpijski prvak. Na zadnjem prvenstvu v Planici je svoji reprezentanci pomagal do srebrne kolajne v štafeti.

Eric Frenzel | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je pravi trenutek, da se umaknem. Medalja v Planici je bila moj zadnji športni cilj. S tem sem sklenil krog v svoji karieri," je dejal Frenzel, sicer sedemkratni svetovni prvak. Na večni lestvici ga je z osmimi zlatimi odličji, v Planici je nedavno osvojil štiri, prehitel Norvežan Jarl Magnus Riiber.

"Na koncu se je vse sestavilo, toda dovolj je. Ne potrebujem več priznanj za svoje delo," je še dodal sedemkratni dobitnik olimpijskih odličij, ki bo do konca sezone svetovnega pokala tekmoval še v norveškem Oslu in finskem Lahtiju

Eric Frenzel | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupaj je v karieri osvojil 25 kolajn na velikih tekmovanjih, v svetovnem pokalu pa zabeležil 43 posamičnih in 11 zmag na ekipnih tekmah, medtem ko je na stopničkah stal kar na 83 individualnih in 24 ekipnih preizkušnjah. Petkrat zapovrstjo je med letoma 2013 in 2017 prejel tudi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

 

Komentarjev 1
  • iravadi 06:40 11.marec 2023.

    Takoj, ko sem prebral naslov, sem vedel, da ga ne poznam...