Šport > Zimski športi
3543 ogledov

Fak: Kazen je temu primerna

jakov fak Epa
Jakov Fak tokrat brez uvrstitve na zmagovalni oder.

Na tekmi svetovnega pokala v biatlonu v francoskem Annecyju je v sprinterski preizkušnji slavil Norvežan Johannes Thignes Boe (22:16,9/0). Za tretjo zaporedno zmago v sezoni je ugnal domačina Martina Fourcada (+ 21,1/0) in Antonina Guigonnata (34,7/0). Najboljši slovenski predstavnik je bil Jakov Fak na 13. mestu. Ta je za zmagovalcem zaostal 1:09,6 minute, zgrešil pa je en strel. Slovenski biatlonec je dobro tekel v smučini, imel je sedmi čas med vsemi.

"Mislim, da to ni vrhunska uvrstitev, je pa v redu, glede na jutrišnjo zasledovalno tekmo. Samo izhodišče ni katastrofalno, sploh če pogledamo koliko je do tretjega mesta. S kakšno napako vodilnih se da priti blizu. Škoda, da nisem bil 100-odstotno uspešen na strelišču in to je kazen, ki jo dobiš. Če nisi 100 odstoten, zelo težko prideš višje. Trenutno je tekaška forma na takšnem nivoju, da še ne zadostuje, da bi z enim zgrešenim strelom prišel višje uvrščen in to je to. Jutri bo potrebno biti bolj uspešen na strelišču in potem bo lažje narediti boljši rezultat," je dejal Fak.

"Napaka je bila verjetno pri izdihu, da nisem spustil dovolj zraka. Verjetno je bil zgrešen nižje, 'na šesti uri', če pogledamo. Napaka je bila narejena in kazen je temu primerna," je še dejal Fak, ki kljub sedmemu času v teku še vidi rezerve: "Mislim, da so rezerve, ampak do tega še pridemo. Zdaj je najbolj pomembno, da se spočijem za jutri in za nedeljo. Naporen vikend bo. Vsaka tekma je svoja priložnost."

Boe je bil  razred zase in je zasluženo zmagal z 21 sekundami naskoka pred Fourcadom, senzacijo je s tretjim mestom potrdil Francoz Guigonnant, ki je zaostal slabih 35 sekund. Klemen Bauer je končal na 42. mestu (+ 1:57,9/2), Miha Dovžan je bil 55. (+ 2:17,8/1), oba bosta nastopila na sobotni zasledovalni tekmi. Nastope v Franciji je z 72. mestom zaključil Mitja Drinovec (+ 2:45,2/2).

Glavni trener slovenske ekipe Tomaš Kos je po tekmi povedal: "Jakov je z zgrešenim strelom izgubil okrog 10 mest. Bil je eden najboljših z zgrešenimi streli, tako da je ta rezultat primeren temu izkupičku. Jutri bo sigurno napadel. V leže je danes naredil drobno napako, a že v stoje je znova padel v igro in streljal kot zna. Ima dobro izhodišče za jutri. Škoda mi je za Bauerja. Celih 80 odstotkov naredi dobro, nato pa zadnja dva strela zgreši. Verjetno je popustila zbranost ali pa je prehitro ustrelil. Škoda. Mislim, da je bil danes sposoben zadeti ničlo in osvojiti veliko točk. To bi bilo pomembno za nedeljsko tekmo s skupinskim startom. Dovžan je imel dobro tekmo. Enkrat je zgrešil, a je bil med najhitrejšimi strelci, podobno kot včeraj Urška. Jaka ima torej dobro izhodišče za jutri, škoda pa za Klemena, ki je izgubil točke."

V soboto bosta na sporedu žensko in moško zasledovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.