Šport > Zimski športi
267 ogledov

Fak v zasledovanju pridobil mesto, Tršan 12

Jakov Fak
Popolen teden za izjemnega Francoza.

Francoz Martin Fourcade je dobil moško zasledovalno preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Quentin Fillon Maillet, tretji je bil Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen. Od slovenskih biatloncev je bil najboljši Jakov Fak na 13. mestu

Fourcade in Fillon Maillet sta uprizorila pravi mrtvi tek do tretjega streljanja, prvega stoje, ko je Fillon Maillet zgrešil strel in tako prepustil vodstvo rojaku Fourcadu. Ta je tudi pri zadnjem streljanju ustrelil ničlo in kronal popoln konec tedna v nemškem Ruhpoldingu s tremi zmagami. Po fotofinišu je tretje mesto za Fillonom Mailletjem zasedel Vetle Sjaastad Christiansen pred Simonom Desthieuxjem.

Od Slovencev je bil znova najboljši Fak na 13. mestu. Dvaintridesetletnik iz Mrkopalja je zgrešil dva strela in na koncu pridobil eno mesto v primerjavi s sprintersko preizkušnjo. Do točk je z 31. mestom prišel tudi Rok Tršan, ki je pridobil 12 mest, zgrešil pa je dve tarči. Klemen Bauer je bil na koncu 44. s petimi zgrešenimi streli.

Na ženski zasledovalni tekmi je slavila Norvežanka Tiril Eckhoff (1 zgrešen strel) pred Slovakinjo Paulino Fialkovo (2) in Švedinjo Hanna Oeberg (2).

V naslednjem tednu bodo od četrtka, 23. januarja, naprej tekme svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki. V četrtek bo na sporedu moška posamična, v petek pa ženska posamična preizkušnja. V soboto bosta obe mešani štafetni preizkušnji, v nedeljo pa tekmi s skupinskim startom.

Komentarjev 1
  • notora 02:45 20.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks