Šport > Zimski športi
12185 ogledov

FIS potrdila: nič več privilegija za najboljše!

domen prevc EPA Domen Prevc je v lanski sezoni kar nekaj časa nosil rumeno majico vodilnega, na koncu je osvojil šesto mesto, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev.
Mednarodna smučarska zveza (Fis) potrdila novost za zimsko sezono smučarskih skokov.

Krovna smučarska organizacije je ukinila privilegij, ki so ga še v lanski sezoni uživali najboljši smučarski skakalci na svetu.

Pravilo, po katerem je imelo najboljših deset tekmovalcev v skupnem seštevku zagotovoljen nastop na tekmi, po novem ne velja več.

Novost se preizkusili že na letošnji poletni veliki nagradi, v prihajajočih mesecih pa bo v praksi zaživela tudi na snegu.

Walter Hofer Daniel Andre Tande Smučarski skoki Šport Skakalci v sezono s pomembno novostjo

Mednarodna smučarska zveta (Fis) je odločitev potrdila na zasedanju v Zürichu. Po novem pravilniku se bodo za nastop na tekmi morali potegovati tudi najboljši skakalci, ki so doslej kvalifikacije lahko izkoristili za trening. Posledično bodo imeli na voljo manj časa za iskanje pravih občutkov. 

Sprememba bo popestrila kvalifikacije, saj bodo morali favoriti že dan pred tekmo pokazati svoje najboljše skoke. 

V Zürichu so tudi dokončno potrdili program tekmovanj za prihodnjo sezono. Sezona svetovnega pokala za moške se bo začela 18. in 19. novembra s tekmama pod žarometi v poljski Visli, svetovno prvenstvo v poletih bo od 19. do 21. januarja v Oberstdorfu, februarja bo daljša prekinitev zaradi olimpijskih iger v Južni Koreji.

Koledar tekem za sezono 2017/2018 si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.