Šport > Zimski športi
208 ogledov

Fis sprejel pomembno odločitev za varnost športnikov in okolja

FIS
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je prepovedala uporabo maž za smuči, ki vsebujejo fluor.

Mednarodna smučarska in deskarska zveza (Fis) je danes potrdila, da bodo od nove sezone 2023/24 popolnoma prepovedali maže za smuči, ki vsebujejo fluor. Razloga sta varovanje zdravja športnikov in ekip ter varovanje okolja.

Na Fisu so danes potrdili, da so v sodelovanju z Mednarodno biatlonsko zvezo oblikovali učinkovito metodo, s katero bo moč preveriti maže.

Že v letošnji sezoni sta obe zvezi aktivno preverjali smuči, zdaj pa sta potrdili, da sta razvili tudi dober način testiranja, s katerim bodo lahko preprečili prevare.

Testiranja bo Fis izvajal predvsem na tekmovanjih najvišje ravni, v svetovnem pokalu in na svetovnih prvenstvih različnih starostnih kategorij.

"Veseli smo, da končno lahko v celoti implementiramo prepoved maž s fluorom," je komentiral podpredsednik Fisa Roman Kumpost, ki je bil neposredno vpleten v projekt: "Uspel nam je ključen korak, s katerim lahko zagotovimo enakovredne pogoje in obenem minimiziramo škodljive vplive na okolje in zdravje."

Pri Fisu dodajajo, da bodo prek poletja tesno sodelovali z vsemi deležniki in s tem omogočili vsem športnikom, da bodo učinkovito začeli tudi sezono 2023/24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice