Šport > Zimski športi
20 ogledov

Flisar izpadel v polfinalu; slavil Norberg

olimpijske igre Vancouver 2010 ski cross Filip Flisar Žurnal24 main
Tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu na bodočem olimpijskem prizorišču je dobil Šved Victor Oehling Norberg, drugi je bil Kanadčan Christopher DelBosco, tretji pa Nemec Andreas Schauer. Filip Flisar je izpadel v polfinalu in je končal na 7. mestu.

Tekmovalci in tekmovalke, ki nastopajo v smučarskem krosu, so se danes pomerili na tekmi v ruskem Sočiju oziroma natančneje v parku Rosa Hutor. Kvalifikacije so bile v ponedeljek zaradi slabih vremenskih razmer odpovedane in prestavljene na današnje jutro, kar je pomenilo, da so imeli smučarji in smučarke pred seboj zahteven dan spustov po 1121 metrov dolgi in zaradi mnogih visokih ter dolgih skokov spektakularni progi imenovani PSX.

Slovenske barve sta branila dva predstavnika, to sta bila Filip Flisar v moški in povratnica po poškodbi Saša Farič v ženski konkurenci. Filip se je v kvalifikacijah odrezal dobro in postavil dvanajsti čas, medtem ko se Saši ni uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje, tako kot na zadnji tekmi v Grasgehrenu, kjer je zasedla deseto mesto. Faričeva je bila danes namreč 34.

Filip je z dobrimi vožnjami napredoval do polfinalne vožnje. Iz prvega dvoboja je napredoval skupaj z Avstrijcem Thomasom Zangerlom, v četrtfinalu je prišel v cilj prvi, sledil pa mu je Švicar Alex Fiva. Polfinalni dvoboj je Mariborčan s startom začel dobro, potem pa so mimo njega kmalu prišli ostali tekmeci, saj Flisarju smuči niso stekle po željah. Flisar se je nato boril naprej, toda na enem izmed skokov ga je potegnilo nazaj, zaradi česar se je moral reševati in izgubil vso hitrost.

V cilj je po padcu enega izmed tekmecev prišel kot tretji in si tako prislužil mali finale. Tudi tu je bila zgodba s smučmi podobna kot v polfinalu, v tem primeru pa je Flisar uspel nadoknaditi zaostanek za tekmeci in z dobrim smučanjem prišel s četrtega na drugo mesto. Vseeno ga je tik pred ciljem ujel Francoz Jonathan Midol in ga ugnal za nekaj milimetrov, kar je pomenilo, da je Filip zasedel končno sedmo mesto. Flisar je po eni zmagi in enem drugem mestu, z današnjim sedmim prišel do tretje najboljše uvrstitve v sezoni.

V skupnem seštevku še naprej vodi Švicar Alex Fiva, Flisar je na šestem mestu.

Smučarski kros, Soči:

1. Victor Oehling Norberg (Šve)
2. Christopher DelBosco (Kan)
3. Andreas Schauer (Nem)
4. Alex Fiva (Švi) 
5. Tristan Tafel (Kan)
6. Jonathan Midol (Fra)
7. Filip Flisar (Slo)
8. Anton Grimus (Avs)
9. Bastien Midol (Fra)
10. Andreas Matt (Avt)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.