Šport > Zimski športi
554 ogledov

Flisar po hudem padcu opravil podrobnejše preglede

Filip Flisar Epa
Filip Flisar dobil dodatne informacije o poškodbi.

Čeprav prve napovedi po padcu Filipa Flisarja na zadnji tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu minuli konec tedna v Švici niso bile najbolj obetavne, je bila skrb odveč. Dodatni zdravniški pregledi so pokazali, da bo Flisar nared za sobotni športni dogodek Red Bull Samo Gas, ki bo drugo leto zapored potekal na našem najvišje ležečem smučišču. Pred bradatim možem bo po kaninskih strminah bežalo več kot 180 prijavljenih udeleženk in udeležencev.

Kvalifikacijske preizkušnje bodo potekale v štirih skupinah in se bodo začele ob 12. uri, ob 15. uri pa je predviden veliki finale, ki bo dal odgovor, kdo bo zmagovalec drugega dogodka Red Bull Samo Gas. Ob 16. uri sledi neuradna razglasitev na smučišču, ob 18.10 pa še uradna razglasitev zmagovalcev.

Samo Gas je odprto tekmovanje, katerega se lahko udeležijo smučarji in deskarji na snegu, starejši od 18 let, torej rojeni pred 23. marcem 2001.

Filip Flisar zadnja tekma Šport Flisar po padcu moral v bolnišnico

Začetek tekmovanja oznani pok startne pištole, po katerem udeleženci najprej tečejo do svojih smuči, nato sledi spust proti cilju. Filip Flisar starta 100 m za tekmovalci. Zadnji ujet tekmovalec oziroma prvi tekmovalec v cilju postane veliki zmagovalec RB Samo Gas.

Flisar ne bo izpustil niti posebnega izziva, ki se v sklopu državnega prvenstva v alpskem smučanju 30. marca napoveduje na Krvavcu, ko bosta na sporedu ženska in moška smukaška preizkušnja.

Takrat se bo z Boštjanom Klinetom preizkusil v posebnem "dila izzivu". Mariborčana se bosta pomerila tako v smuku kot v smučarskem krosu in s tem bosta simpatična Štajerca prav gotovo poskrbela za zanimiv vložek tekmovalnega značaja. Zmagovalčevo ime pa bo ostalo zapisano tudi na eni od krvavških gondol.

Resne posledice Šport Flisar nekaj časa ne bo mogel hoditi (video)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice