Šport > Zimski športi
85910 ogledov

Grozljiv padec nemške skakalke, takšna so prva poročila

Selina Freitag Profimedia
Grozljiv trenutek na veliki skakalnici v Willingenu.

Smučarske skakalke so se danes lahko pomerile na veliki skakalnici v Willingenu, a je bila zaradi težavnih vetrovnih razmer na sporedu le ena serija.

V njej se je najbolje znašla Avstrijka Marita Kramer, ki je pred domačinko Katharino Althaus slavila s 3,1 točke prednosti. Za lep uspeh slovenskih skakalk pa je poskrbela Ema Klinec, ki je stopila na najnižjo stopničko, za zmagovalko pa je zaostala za 8,2 točke.

Ema Klinec Olimpijska generalka Šport Klinčeva na stopničkah v Willingenu, izpeljali le eno serijo

Klinčeva je bila z daljavo 127 metrov celo najdaljša izmed vseh tekmovalk, a je zaradi najboljših vetrovnih razmer pristala "šele" na tretjem mestu, s čimer se je še četrtič letos povzpela na zmagovalne stopničke.

"Z današnjim skokom sem zelo zadovoljna. Glede na včerajšnji trening mi je uspel super skok s podpisom, vem pa, da moram še naprej delati na tem. Še naprej tako," je sprva v kratki izjavi po tekmi dejala Klinčeva.

Ema Klinec | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zaradi vetra in dežja so na skakalnici vladale zahtevne razmere. Vseeno bi se zahvalila organizatorjem in vsem vpletenim, da je do tekme sploh prišlo. Upam, da bo jutri bolje, obenem pa se nadejam tudi boljših svojih skokov. Med letom sem imela velike težave z desno smučko, brez tega bi se lahko borila tudi za zmago," je dodala Klinčeva.

Slovenski ekipni uspeh so dopolnile tudi preostale naše skakalke, saj sta med prvo deseterico končali še Nika Križnar na 5. in Urša Bogataj na 7. mestu, medtem ko je Nika Prevc zasedla 11. in Špela Rogelj 18. mesto. Jerneja Brecl pa je bila diskvalificirana.

V skupnem seštevku Bogatajeva še vedno zaseda tretje mesto s 561 točkami. Le mesto za njo je Klinčeva s 530, peta pa je Križnarjeva s 461. Na vrhu ima veliko prednost Kramerjeva (870), druga pa je Althausova (618). V pokalu narodov pa je Slovenija danes prehitela Avstrijo. Na vrhu te razvrstitve imajo varovanke Zorana Zupančiča 2123 točk oz. 11 več od Avstrije. Tretja Nemčija zaostaja že več kot 1000 točk.

Prav v taboru slednje pa so na skakalnici doživljali pravo grozljivko, saj je na domačem prizorišču grdo padla Selina Freitag, sicer predvidena udeleženka nemške reprezentance na prihajajočih olimpijskih igrah v Pekingu.

Ob pristanku ji je vzelo smučko, nato pa je z obrazom močno udarila ob snežno površino. Po poročanju drugega programa nemške javne televizije ZDF pa jo je 20-letnica odnesla brez večjih poškodb, je dejal tiskovni predstavnik Nemške smučarske zveze Florian Schwarz.

Selina Freitag | Avtor: Profimedia Profimedia

 
Komentarjev 1
  • Avatar Jinnilisa
    Jinnilisa 23:44 29.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m