Šport > Zimski športi
23735 ogledov

Grozljivo! Olimpijski prvak ostal brez stopala, stanje še naprej resno

Roman Kostomarov Profimedia
Nekdanjemu olimpijskemu prvaku so amputirali stopalo.

Po poročanju ruskega časnika Izvestije so ruskemu umetnostnemu drsalcu Romanu Kostomarovu, olimpijskemu prvaku iz Torina 2006, morali zaradi hude pljučnice celo amputirati stopalo.

Šestinštiridesetletni Kostomarov je bil hospitaliziran 10. januarja zaradi slabosti in bolečin v prsih. Zdravniki so mu diagnosticiral sepso in pljučnico, zato so ga na intenzivnem oddelku priključili na respirator. Kostomarov je ostal brez enega stopala, na drugi nogi pa so morali zdravniki odrezati del pete in prste. Po poročanju Izvestije je njegovo stanje še naprej resno.

Roman Kostomarov | Avtor: Profimedia Profimedia

Kostomarov, ki je začel drsati pri vsega devetih letih, velja za pravo legendo umetnostnega drsanja. Poleg naslova olimpijskega prvaka je s Tatjano Navko osvojil še dva zaporedna naslova svetovnega prvaka in tri zaporedne na evropskih prvenstvih. Trikrat zapored je dobil tudi slovito zaključno veliko nagrado (Final Grand Prix).

Upokojil se je na svojem vrhuncu po zmagi na olimpijskih igrah leta 2006, potem ko je vsaj zadnje tri sezone veljal za nesporno najboljšega umetnostnega drsalca na svetu. Večino svojih uspehov je dosegel z Navko, s katero je drsal zadnjih sedem let svoje kariere. Začel je sicer v paru Jekaterino Davidovo, s katero je tudi postal mladinski svetovni prvak, eno sezono pa je tekmoval v paru z Ano Semenovič.

Komentarjev 1
  • Toma 09:40 12.februar 2023.

    Včasih tudi več gibanja za zdravo telo nima čisto nobenega učinka! Sem raje lenoba!