Šport > Zimski športi
9403 ogledov

Hirscher postal trn v peti elitam, očitajo mu nemoralne prijeme

Marcel Hirscher Instagram
Nekdanji zvezdnik alpskega smučanja s svojo blagovno znamko ogroža primat uveljavljenih elit.

Upokojeni alpski zvezdnik Marcel Hirscher je, kot kaže, postal trn v peti nekaterim uveljavljenim proizvajalcem smučarske športne opreme.

Nekdanji elitni smučar si po koncu aktivne športne kariere gradi renome tudi na poslovnem področju s svojo blagovno znamko Van Deer, na katero že prisegajo nekatera najbolj zvenečea imena belega cirkusa, kot je denimo Norvežan Henrik Kristoffersen.

Hirscher je uspel v okviru razvoja blagovne znamke v svoje vrste privabiti tudi številne strokovnjake iz zakulisja, kar je že izzvalo določene kritike, saj mu nekateri očitajo, da naj bi se pri novačenju visoko specializiranega kadra posluževal spornih prijemov.

Marcel Hirscher | Avtor: Epa Epa

Težava je v tudi v tem, da naj bi Hirscher na svojo stran privabil več nekdanjih sodelavcev Atomica, s katerim je sicer osvojil osem velikih kristalnih globusov in 67 zmag v svetovnem pokalu.

"Vsekakor ni izbral najboljšega načina glede pridobivanja ljudi," je rojaka v pogovoru za Heute kritiziral eden najboljših tehničnih smučarjev na svetu Marco Schwarz, dobitnik slalomskega globusa iz sezone 2020/2021.

kilde | Avtor: Epa Epa
Podobnega mnenja je še en zvezdnik iz vrst Atomica Aleksander Aamodt Klide. "Način, kako želi speljati ljudi Atomicu, ni pravi. Tega bi se lahko lotil drugače. Če bi ljudje pokazali interes za sodelovanje z njim oziroma bi sami navezali stik, potem bi bilo to nekaj povsem drugega," je za NRK dejal Kilde.

Tako Schwarz kot Kilde sicer poudarjata, da so takšne strategije del posla, vseeno pa menita, da bi se lahko Hirscher zadeve lotil na bolj eleganten način, kot je izrčpavanje nekdanjega dobavitelja.

"Zakaj bi škodoval nekomu, s katerim si dosegel toliko uspehov? To je nemoralno glede na vse, kar je zanj naredil Atomic. Resda je Marcel veliko tudi vrnil, a to ravnotežje je kočljiva reč," je poudaril Kilde.

Kljub vsemu Kilde meni, da bo Hirscherjev projekt pozitivno vplival na razvoj smučarske opreme. "Atomic, Head in drugi proizvajalci bodo zdaj bolj razmišljali o novih strategijah," je povedal Norvežan in dodal: "Imajo pa Atomic in drugi proizvajalci ogromno znanja. Ne moreš pričakovati, da boš v dveh letih proizvedel najboljše smuči na svetu. Bomo videli, vendar menim, da bo težko."

Hirscherjevi ekipi se je med drugimi pridružil nekoč eden vodilnih članov Atomica Dominic Tritscher, ki pomisleke konkurentov vidi kot dokaz njihovega "ljubosumja". "Nikogar nismo ukradli, vsak se nam je pridružil po lastni volji," je zatrdil Tritscher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice