Šport > Zimski športi
263 ogledov

Kranjec: Upam, da bo letos drugače

Žan Kranjec Profimedia
"Tudi v prvem teku sem se peljal zelo dobro, zelo lepo, a mi je mogoče manjkalo kanček rizika," je po drugem mestu na uvodnem veleslalomu sezone dejal Žan Kranjec.

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je 57. sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju odprl z drugim mestom. Tako kot lani je na uvodnem veleslalomu sezone 2022/23 na ledeniku Rettenbach nad Söldnom zmagal Švicar Marco Odermatt, ki je vodil že po prvi vožnji. Tretje mesto je pripadlo Norvežanu Henriku Kristoffersenu. Štefan Hadalin je bil deveti.

Kranjec je vpisal svoje devete stopničke v svetovnem pokalu. "Vedno je sezono odlično začeti na stopničkah. Že nekajkrat sem bil tukaj uspešen, tudi letos. Tako kot lansko leto bom šel zadovoljen in umirjen domov. Upam le, da bo letos drugače, da bom sezono nato nadaljeval v takšnem slogu," je bil navdušen Kranjec, ki je v Söldnu dvema tretjima mestoma iz 2019 in 2021 dodal še drugo.

Žan Kranjec Prva tekma sezone Šport Žan Kranjec sezono odprl s stopničkami, izjemen tudi Štefan Hadalin!

"Na startu finalne vožnje sem vedel, da bo težko prevzeti vodstvo, da razmere niso lahke. To mi ni bilo najbolj všeč, a ostalo mi je edino to, da dam vse od sebe, kar imam. Ker, če daš malce manj, potem si takoj deseti. Tako je šlo za napad od starta do cilja, in to je to. V finalu so mogoče kakšni deli bili bolj zaprti, a vsako progo se da napadati. Tudi v prvem teku sem se peljal zelo dobro, zelo lepo, a mi je mogoče manjkalo kanček rizika," je razplet opisal tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah, ki bo 15. novembra dopolnil 30 let.

Žan Kranjec | Avtor: Profimedia Profimedia

Zelo zadovoljen je bil tudi Hadalin, ker mu je vožnje iz treninga uspelo prenesti na tekmo. Z drugim časom druge vožnje, pridobil je 19 pozicij, je z devetim mestom izenačil svojo najboljšo veleslalomsko uvrstitev v svetovnem pokalu. "Sem ponosen nase in gremo dalje. Treba je iti korak za korakom preko celotne sezone. Pred tekmo sem imel malce mešane občutke, bil je tak čustveni vrtiljak. Bolj v pozitivno smer kot sicer, in sem ponosen, da mi je takole uspelo, in grem optimistično naprej," je dejal Vrhinčan, ki je pred tem zadnji nastop v svetovnem pokalu zabeležil pred devetimi meseci.

Komentarjev 1
  • Ender3 19:03 23.oktober 2022.

    Ne, nič ne bo drugače Kranjček !