Šport > Zimski športi
71051 ogledov

Ilko Štuhec naknadno diskvalificirali in ji odvzeli naslov

Ilka Štuhec Profimedia
Ilka Štuhec po diskvalifikaciji brez naslova državne prvakinje v superveleslalomu.

Po diskvalifikaciji prvo in drugouvrščene, Slovenke Ilke Štuhec in Poljakinje Maryne Gasienice-Daniel, je na Peci v Avstriji na tekmovanju alpskih smučark v superveleslalomu, ki je štelo za slovensko državno prvenstvo, zmagala Avstrijka Lea Lipburger. Naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu je naknadno pripadel Niki Tomšič, peti na tekmi.

Ilka Štuhec Nov mejnik Šport Ilka Štuhec še naprej premika meje

Sprva je kazalo, da je Štuhec na današnji tekmi slavila s prednostjo 60 stotink sekunde pred Gasienico-Daniel ter 1,22 stotink sekunde pred Lipburger. Po diskvalifikaciji prvo in drugouvrščene je na tekmi zmaga pripadla Lipburger. Prva štiri mesta na tekmi so zasedle Avstrijke. Magdalena Ranalter je bila druga z zaostankom 18 stotink sekunde, Sophie Fischer je bila tretja (+0,37) ter Nicole Eibl četrta (+1,02).

V razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije pa je svoj prvi naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu osvojila Nika Tomšič, druga je bila Neja Dvornik, tretja Ana Bokal. Tomšič je bila po diskvalifikaciji dveh tekmovalk na tekmi peta, z zaostankom 1,18 sekunde, zaostanek Dvornik na sedmem mestu je znašal 1,60 sekunde, Bokal pa je v razvrstitvi današnje tekme zasedla 16. mesto, z zaostankom 3,78 sekunde.

Komentarjev 9
  • Idioti 23:07 01.april 2023.

    HAHAHAHHAAHAHHAA 1. APRIL !

  • miha.z 06:43 31.marec 2023.

    Razlog?

  • sandi76 16:55 30.marec 2023.

    Očitno je bila diskvalificirana zaradi kakšnega hudega sranj... , če se ne upate napisati vzrok diskvalifikacije !