Šport > Zimski športi
566 ogledov

Kakšna napoved! Odličen nastop Dvornikove, kar tri Slovenke v prvi dvajseterici

Neja Dvornik Profimedia
Tri Slovenke so se uvrstile v finale slaloma v Soldeuu.

Švedinja Anna Swenn Larsson vodi po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Soldeuu v Andori. V finalno vožnjo, ki bo na sporedu ob 13.30, so se uvrstile tri Slovenke, Neja Dvornik z 12., Ana Bucik s 13. in Andreja Slokar z 18. časom.

Na drugem mestu Američanka Paula Moltzan zaostaja 14 stotink sekunde, tretja je Hrvatica Zrinka Ljutić, njen zaostanek znaša 42 stotink sekunde.

Od treh Slovenk na startu je najbolj konkurenčno vožnjo prikazala najmlajša Dvornik, ki zaostaja 1,43 sekunde, zaostanek Bucik znaša 1,57 sekunde, Slokar za vodilno Švedinjo zaostaja 1,85 sekunde.

Na prvih dveh mestih v seštevku discipline sta smučarki, ki sta odsotni. Vodilna Američanka Mikaela Shiffrin je tekmi v Andori izpustila, saj še ni pripravljena po padcu na smuku v Cortini d'Ampezzo. Drugouvrščena Slovakinja Petra Vlhova pa je po poškodbi kolena, ki jo je staknila v padcu na veleslalomu v domači Jasni, že končala sezono.

Po Andori sta na sporedu zgolj še dva ženska slaloma, 10. marca v Areju ter finalni 16. marca v Saalbachu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice