Šport > Zimski športi
7420 ogledov

Klide pritisnil na zavoro: "Prezgodaj je za poroko"

Kilde Shiffrin Profimedia
Zvezdniški parček iz sveta belega cirkusa za zdaj še ne načrtuje poroke.

Najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin in njen izbranec Aleksander Aamodt Kilde, lani drugi smučar v seštevku svetovnega pokala, sta eden najprepoznavnejših športnih parov.

Njune poti so se prvič prekrižale že pred mnogimi leti, tesneje pa sta se povezala po nenadni smrti Mikaelinega očeta, ki se je leta 2020 smrtno ponesrečil pri padcu strehe.

Kilde je Američanki stal ob strani v najtežjih trenutkih, njuno prijateljstvo pa je kmalu preraslo v ljubezen. 

Mikaela Shiffrin "To je nadloga" Šport Kilde ni navdušen nad neprijetno situacijo s Shiffrinovo

Shiffrinovo je izguba očeta, ki je bil ob enem tudi njen mentor, svetovalec in trener, močno prizadela, a se je s Kildejevo pomočjo pobrala in se v karavano vrnila še močnejša.

Mikale Shiffrin | Avtor: Epa Epa
Osemindvajsetletnica ima za seboj noro sezono, v kateri je dobila kar 14 tekem in spotoma zrušila rekord Ingermaja Stenmarka za največ zmag v svetovnem pokalu.

Zveza med Shiffrinovo in Kildejem traja že nekaj let, zato nekaterim ob pogledu nanju v glavah že odzvanjajo poročni zvonovi. A če gre verjeti besedam norveškega smučarja, je za takšen korak še nekoliko prezgodaj.

Norveški novinarji so ga o poročnih načrtih povprašali po tem, ko je njegova rojakinja Ragnhild Mowinckel na družbenih omrežjih oznanila svojo zaroko, med prvimi pa ji je čestitala prav Shiffrinova.

shiffrin kilde Vroč parček Šport Kilde doživel šok ob prihodu v ZDA skupaj s Shiffrinovo

"Zame je še malo zgodaj," je bil zadržan norveški as v pogovoru za Dagbladet. "Oba imava zelo natrpani življenji in trenutno nama gre zelo dobro. Morda se bova nekoč res poročila, toda zdaj še ni pravi čas," je povedal.

Na vprašanje, ali nerad govori o zasebnem življenju, je 30-letnik odvrnil: "Takšna vprašanja so pričakovana in povsem normalna. Ona je najboljša smučarka na svetu, tudi jaz nisem slab. To je redka kombinacija."

Kilde Shiffrin | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.