Šport > Zimski športi
34345 ogledov

Koroška skakalka, ki ima slovenskega trenerja, bo menjala državljanstvo

Sophie Sorschag Profimedia
Avstrijka ima nekaj opcij pri izbiri državljanstva.

Avstrijska smučarska skakalka Sophie Sorschag išče novo državo, za katero bi v prihodnje lahko nastopala, poročajo avstrijski mediji. Tekmovalka se je na skakalnice vrnila po devetmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, zdaj pa ocenjuje da so zanjo vrata v avstrijsko reprezentanco zaprta, zato se s slovenskim trenerjem pripravlja na nove izzive.

Triindvajsetletna tekmovalka je že junija dobila dovoljenje za menjavo državljanstva in odhod v tujino. "Ponuja se več možnosti in upam, da bomo te zadeve že zelo kmalu uredili," časnik Kronenzeitung povzema mlado Korošico.

Ta pravi, da so jo v avstrijskem taboru konec aprila izključili iz reprezentance, zato išče nove izzive. Športni direktor nordijskih disciplin na avstrijski zvezi Mario Stecher pa trdi, da so tekmovalko nameravali obdržati v ekipi in da je ta junija sama zaprosila za izpisnico in odhod v tujino.

Beljačanka je leta 2021 skupaj s Chiaro Kreuzer, Danielo Iraschko-Stolz in Marito Kramer osvojila ekipni naslov na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice