Šport > Zimski športi
23 ogledov

Košir: "Mogoče je moralo biti tako"

žan košir bad gastein deskanje slovenska zastava EPA
Slovenski deskarji se bodo na ZOI 2014 podali z dobrimi obeti. Za tremi "mušketirji" je namreč zelo solidna sezona.

Slovenski deskarji so na zadnjih tekmah svetovnega pokala v paralelnem slalomu in veleslalomu dokazali, da so pred vrhuncem letošnje zime, olimpijskimi igrami v Sočiju, dobro pripravljeni. Na tekmah v mestu ob Črnem morju imajo Rok Marguč, Rok Flander in Žan Košir svoje načrte, posebej visoke ima Košir, ki je letos na vseh tekmah v ospredju.

Devetindvajsetletni Košir je letos dvakrat stal na drugi stopnički zmagovalnega odra, enkrat je bil peti, enkrat pa tekme ni končal. Na tekmah svetovnega pokala je doslej osvojil štiri druga mesta, tri tretja in eno zmago - v paralelnem slalomu v Bad Gasteinu pred enim letom. Brez tako želene nove zmage je ostal tudi na zadnji tekmi svetovnega pokala na Rogli, vendar se s tem posebej ne obremenjuje.

Košir: "Pritiskov sem že navajen"

"Mogoče je moralo biti tako, da nisem zmagal. Še vedno bom imel željo, kajti če bi zmagal, bi bilo veliko težje na olimpijadi. Vsaj zame," je dejal Tržičan in se spomnil na olimpijske igre v Vancouvru 2010, ko je na slalomski tekmi osvojil šesto mesto. "Takrat sem napadal iz ozadja, pustili so me, da sem delal, kar sem želel. To mi najbolj leži. Pritiskov pa sem zdaj že navajen." Letos bo na tekmi svetovnega pokala imel še eno priložnost, da stopi na najvišjo stopničko, vendar se Košir ne brani, če bi to zmago dočakal kar v Sočiju: "Naj bo tam, zakaj pa ne."

Flander: "Tekma le enkrat na mesec"

Na tretjih ZOI bo nastopil 34-letnik Flander, ki najboljšo uvrstitev beleži z iger v Torinu 2006, ko je bil v veleslalomu sedmi. Tekmo v Vancouvru je končal na osmem mestu, nekdanji svetovni prvak pa se novega izziva veseli. "Osmo mesto na zadnji tekmi je dober pokazatelj forme, veselim se že olimpijskih iger."

"Na večini treningov ne da sem bil zraven, ampak celo spredaj. Na treningih z Žanom je bil on hitrejši. Jaz se vračam po poškodbi, nekaj časa traja, da tekmovalec zgradi samozavest. Kar je težko v deskarskem svetovnem pokalu, glede na to, da imamo enkrat na mesec eno tekmo," meni Flander in o načrtih do tekem v Sočiju dodaja: "Najprej sem bom spočil, ker sem precej utrujen. Moja ekipa pride nazaj šele 28. januarja, zato bom verjetno s slovensko ekipo opravil nekaj treningov. Boljših partnerjev si ne bi mogel želeti."

"Celo sezono priprave na Soči"

Visoko je v skupnem seštevku svetovnega pokala tudi Marguč, aktualni svetovni prvak v slalomu. Po tekmi na Rogli ni bil posebej navdušen nad osmim mestom, višje si želi v Sočiju: "Upam, da mi tam uspe preboj. Upam, da bomo imeli še en svetovni pokal pred OI."

Letos prave zime ni, za ta čas visoke temperature in dež namesto snega so krojili tudi tekmo na Rogli. Nekaj težav z vremenom so imeli tudi organizatorji na drugih tekmah svetovnega pokala, zato so na različno vreme tekmovalci že navajeni. "Mi se že šalimo, da imamo celo sezono pripravo na ZOI v Sočiju, ker ne vemo, kaj se bo tam zgodilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.