Šport > Zimski športi
199 ogledov

Kranjec: "Mislim, da sem naredil korak naprej"

Žan Kranjec Epa
Člani slovenske reprezentance v tehničnih disciplinah alpskega smučanja že nekaj časa trenirajo in se pospešeno pripravljajo na novo sezono. Maruša Ferk, Meta Hrovat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin so ritem treninga za nekaj ur prekinili danes na srečanju z novinarji na Krvavcu.

Še najmanj sprememb sta po koncu sezone doživela Žan Kranjec in Štefan Hadalin, ki trenirata z isto trenersko ekipo kot v minulih letih.

Kranjcu, ki se je z veleslalomsko zmago v Saalbachu vpisal v zgodovino slovenskega smučanja, že nekaj sezon pri kondiciji pomaga Mitja Bračič.

"Po koncu sezone sem si vzel nekaj časa, da sem se spočil in odklopil. V začetku maja sem začel s kondicijskimi pripravami. Treningi so na polno od ponedeljka do sobote. Mislim, da sem naredil korak naprej. Za par dni bom šel na morje. Moj cilj je, da do odhoda na sneg dvignem pripravljenost na čim višjo raven, da potem mirno in brez težav oddelam še snežne treninge," je dejal Kranjec, ki ga odhod na sneg čaka šele konec julija v Saas Feeju in nato avgusta še tradicionalna postaja na južni polobli v Ushuai v Argentini.

Štefan Hadalin | Avtor: Epa Epa

Svetovnemu podprvaku v kombinaciji Hadalinu je k velikemu uspehu pomagal tudi kondicijski trener Jani Gril, ki po novem skrbi tudi za kondicijsko pripravo dvakratne svetovne smukaške prvakinje Ilke Štuhec.

"Kakšen trening ali dva na teden naredim tudi z Ilko. Gre bolj za zunanje treninge z različnimi prvinami. Mi je v redu, se naučim kaj novega in je še zabavno povrhu," je dodal Hadalin, ki želi napredovati v smuku, da bo lahko bolj konkurenčen za visoka mesta v kombinaciji.

Po koncu sezone so korenitejše spremembe doživele članice ženske reprezentance. Denis Šteharnik je prevzel žensko ekipo za evropski pokal, Jernej Slivnik pa je postal novi glavni trener ženske A-reprezentance.

Maruša Ferk | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na prvem skupnem treningu je bilo zelo pozitivno. Janez je energičen, ima močno energijo. Ko se dela, se dela, se pa zna tudi 'pohecati'. Energija in motivacija sta na zelo visokih obratih. Če nam bo to uspelo skozi celotno sezono, bo super," je novo energijo v ekipi orisala Maruša Ferk, s 30-leti že skorajda veteranka.

Po še nekoliko prilagojenem programu trenira Meta Hrovat, ki jo je v minuli zimi ovirala poškodba gležnja. Po koncu zime je šla na operacijo, ki je odpravila težave. Je pa rehabilitacija dolgotrajnejša, kot je mislila, da bo.

Meta Hrovat | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko sem šla v Hintertuxu pred tremi tedni prvič na sneg, sem občutila bolečino, ko je bila noga v smučarskem čevlju. Tako da sem se potem takoj vrnila domov. V torek sem šla spet na sneg in moram reči, da sem smučala po res dolgem času brez bolečin," je bila vesela obetavna slalomistka in veleslalomistka.

Enaindvajsetletna Gorenjka bo še kakšen dan smučala na ledeniku Mölltal, kjer bo preizkušala različne smučarske čevlje. Julija in v začetku avgusta bosta sledila dva smučarska kampa na švicarskih ledenikih v Zermattu in Saas Feeju. Konec avgusta in v začetku septembra pa bodo tekmovalke preživele v tradicionalni bazi v Argentini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.