Šport > Zimski športi
728 ogledov

Kranjec se je vrnil z zmago

Robert Kranjec Epa Robert Kranjec.
Slovenski skakalec do prve zmage v sezoni.

Robert Kranjec po dolgem premoru zaradi poškodbe v tej sezoni ni našel prave forme, zaradi tega pa je moral sicer izjemni letalec v zadnjem času izpustiti tudi polete v Kulmu in svetovno prvenstvo v Oberstdorfu. A dvig pripravljenosti je zdaj napovedala tekma na Japonskem, kjer je slovenski skakalec blestel že tudi v preteklosti.

Kranjec je bil najboljši na tekmi celinskega pokala v Saporu. Drugo mesto je na srednji skakalnici osvojil Norvežan Sondre Ringen, tretji pa je bil Avstrijec Daniel Huber. Slovenec Nejc Dežman je bil četrti, Tomaž Naglič 16., Miran Zupančič 21., Anže Lanišek in Rok Tarman pa se nista uvrstila v drugo serijo.

To je bila sicer Kranjčeva 12. zmaga na tekmah celinskega pokala, prva po letu 2011 v Kranju na plastiki in tretja na snegu, prvo je vpisal leta 2005. Točno danes pa mineva tudi štiri leta od nepozabne trojne slovenske zmage v Sapporu na tekmi svetovnega pokala, ko je Jernej Damjan premagal Petra Prevca in Kranjca.

V Saporu bosta jutri in v nedeljo še dve tekmi na veliki skakalnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice