Šport > Zimski športi
14765 ogledov

Kubackemu se smeji: "Velik kamen se mi je odvalil od srca"

Dawid Marta Kubacki Instagram
Družina Dawida Kubackega je dokončno prebrodila težke čase, zato 33-letni Poljak optimistično zre v prihodnost, v kateri se nadeja novih kariernih uspehov.

Življenje poljskega smučarskega skakalca Dawida Kubackega se je po izredno napornih in čustveno izčrpljujočih nekaj mesecih vrnilo v stare tire.

Triintridesetletnik ima za seboj težko življensko preizkušnjo, zaradi katere je bilo pod vprašajem tudi nadaljevanje profesionalne športne kariere.

Pred koncem lanske sezone je namreč njegovo družinsko idilo zmotila bolezen žene Marte, ki je bila zaradi težav s srcem nekaj časa celo v smrtni nevarnosti. Na srečo se je njeno stanje v bolnišnici izboljšalo, po večtedenski hospitalizaciji pa je okrevanje lahko nadaljevala v domači oskrbi.

Kubacki se je zaradi negotove prihodnosti spogledoval celo z upokojitvijo, toda ti strahovi so zdaj samo še neprijeten spomin.

Poljak je namreč pripravljen na vrnitev na skakalnice, saj se bo konec tedna udeležil tekem poletne velike nagrade v poljskem Szczyrku. Pred tem je nazadnje tekmoval na evropskih igrah v Zakopanah, kjer se je okitil z zlato medaljo in si s tem pričaral sanjsko vrnitev med skakalno elito.

Zdaj, ko se je njegovo življenje naposled spet normaliziralo, je tako fizično kot psihično pripravljen na nove izzive.

Kubacki | Avtor: Epa Epa

"Še ne dolgo nazaj je bilo veliko negotovosti. Ljudje so imeli številne pomisleke, čeprav ni bilo povsem jasno, ali so ti pomisleki upravičeni. Vesel sem, da se je vse uredilo."

"Vrnil sem se v ustaljene življenjske tire, treniram s polno obremenitvijo in tudi družina je spet zaživela normalno življenje. Resnično čutim veliko olajšanje. Ker sem lahko nadaljeval kariero, se mi je od srca odvalil velik kamen," je za Polsat Sport povedal Kubacki, ki že nestrpno pričakuje domače tekme v okviru poletne sezone.

"Vsaka tekma je drugačna, vedno znova se je potrebno boriti. Nič nam ni podarjeno. Skakalnica v Szczyrku je nared in ima veliko prostora za navijače. Upam, da bodo pripomogli k dobremu vzdušju na skakalnici. Mi bomo dodali svoj košček mozaika in naredili vse, kar je v naši moči, da bomo gledalcem pričarali prave športne emocije tekmovanja na najvišjem nivoju," je napovedal.

"Mislil sem, da je to samo vaba za klike"

 | Avtor: Polsatsport.pl Polsatsport.pl
Za zmago na evropskih igrah je prejel tudi nepričakovano nagrado s strani Poljskega olimpijskega komiteja. "Česa takšnega res nisem pričakoval. Ko sem izvedel, da bom za zmago na evropskih igrah prejel uro in čudovit avto, sem bil zelo presenečen. Sprva nisem verjel. Mislil sem, da je to samo vaba za klike," je vzneseno dejal.

Za odtenek manj zadovoljna pa je bila žena Marta. "Malce je bila razočarana, ker ne mara ročnega menjalnika, toda meni je zelo všeč in rad se bom vozil z njim. Morda pa se bo Marta končno naučila upravljati s prestavno ročico, čeprav ima svoj avtomobil z avtomatskim menjalnikom," je povedal skakalec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice