Šport > Zimski športi
75433 ogledov

Poljaki izvedeli za Laniškovo poškodbo in storili nekaj izjemnega

Lanišek Profimedia
Poljski smučarski skakalci so na čudovit način izkazali podporo poškodovanemu Anžetu Lanišku.

Z današnjimi kvalifikacijmi se bi moralo v Bad Mitterndorfu začeli 28. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, a je tekmovalcem že uvodoma načrte prekrižalo vreme.

Organizatorji so zaradi premočnega vetra sprva nekoliko prevetrili predvideni program na Kulmu, kasneje pa so ga celoti odpovedali.

Če je po odpovedi kvalifikacij še obstajalo upanje za izvedbo serije za trening, pa je bila narava na koncu premočna.

Peter Prevc SP v poletih Šport Že prvi dan prvenstva v Kulmu velik udarec za skakalce

Slovenska reprezentanca se bo v obrambo naslova svetovnega prvaka v moštveni konkurenci podala v okrnjeni zasedbi, saj je tik pred začetkom prvenstva ostala brez svojega največjega aduta Anže Laniška, ki si je v Planici poškodoval koleno.

Domžalčana v prihajajočih tednih čaka bitka s časom, če se želi na skakalnice vrniti še pred koncem letošnje sezone. Po napovedih strokovnjakov se bo izognil operaciji, okrevanje pa naj bi trajalo približno dva meseca.

Lanišek Samo tega ne! Šport Velikanski šok iz slovenskega tabora tik pred začetkom SP

Odsotnost enega najboljših skakalcev na svetu močno odmeva po celotni karavani. Za izjemno gesto so v teh neprijetnih trenutkih za slovenskega asa poskrbeli Poljaki, ki so Lanišku vsak posebej zaželeli čim hitrejše okrevanje. 

Poljaki in tamkajšnja javnost niso pozabili, kako se je Lanišek lani v Planici spomnil na tedaj odsotnega Kubackega, ki je v domovini trepetal za življenje svoje žene.  

Anže Lanišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Kasneje se je izvedelo, da je za kamerami storil še precej več, z nasveti pa je poljskemu skakalcu in njegovi družini na pomoč priskočila tudi Anžetova žena Nastja.

Kubacki | Avtor: Profimedia Profimedia
Celotno dogajanje okoli zdravstvene krize v Kubackijevi družini je še okrepilo prijateljske vezi med skakalci, kar nenazadnje potrjuje tudi zadnja čudovita gesta Poljakov.

"Živjo, Anže. Slišal sem za tvojo poškodbo. To je zares žalostno. Upam, da bo s teboj vse v redu in da boš čim hitreje okreval. Želim ti hitro okrevanje in upam, da se bova kmalu spet borila na skakalnici. Žal mi je, da ti ne morem bolj pomagati, toda prepričan sem, da boš zmogel. Se vidimo kmalu na skakalnici," je Lanišku sporočil Kubacki.

"Živjo, Anže. Si velik športnik. Upam, da boš dobro okreval in se čim hitreje vrnil. Lepo se imej in čim prej pridi nazaj," je nadaljeval Aleksander Zniszczoł, njegov moštveni kolega Piotr Zyla pa je pripomnil: "Želim ti vse dobro in se vidimo kmalu na skakalnici."

"Živjo, Anže, slišal sem slabe novice. Upam, da bomo lahko tekmovali vsaj v Planici," je sporočil Paweł Wąsek.

Za konec je Laniška nagovoril še Kamil Stoch in razkril, da mu je pred tem poslal tudi zasebno sporočilo. "Živjo, Anže, kot sem ti že napisal, ti želim čim hitrejše okrevanje in vse dobro. Pošiljam ti veliko pozitivnih misli. Čakamo te. Bori se naprej."

Kapo dol, fantje!


dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1